Tisdag, en regnig morgon i oktober 2018





Morgonen kom med regn och en 17, 18 grader. Jag har ont i ryggen, varför får jag alltid ont i ryggen vid den här tiden på året. Är det den luriga kalla vinden då jag kör scootern?

Tänker på Philip Roth, som bodde ensam i tio, femton år och bara skrev böcker. Givetvis är det en sanning med modifikation. Han hade en hushållerska som lagade maten åt honom. Ser man på. Inget Koudelkastuk precis. Roth hade stålar.

Läser Patti Smith, ingen bra bok, hon är verkligen en kultursnobb,men jag gillar henne ändå. Svårt att säga varför men hon verkar vara en människa, även om hon inte var trevlig då jag plåtade henne på sjuttiotalet.

Snobb, snobb, alla kan vi åka dit på allting om man läser och kollar igenom vad man skrivit. Jag vet själv hur det är, man skriver något som inte är direkt klarsynt och så får man skit.

Det är svårt att skriva idag. Mina nya byxor gör mig förtvivlad. De glider, jag glider av kaféstolen och dessutom blir/blev de skitiga på en dag.

Vi var på krogen, tre man, kostade 300 kr med en liter vin o öl. I Stockholm har jag nästan gett upp att äta ute. Jag får lunch gratis eller billigt på ett ställe och så kör jag en indier då och då, allt annat är omöjligt. Ibland bjuder jag mina två barn på middag ute, tusen spänn blir det. Vansinne, men vad gör man? I Grekland bjuder man aldrig hem varandra på middag, man äter ute och kostar det hundra spänn med öl och vin så går det.

Jag känner mig ganska ledsen över det politiska läget, eller människan. Hur kommer det sig att folk är så rasistiska? Jag har gamla kompisar som blivit rasister och jag fattar inte hur dom blev det. Det är hemskt, faktiskt.Det är den ena sidan av saken och tar man avstånd från dom så blir det som på Nordirland, katoliker på en sida, protestanter på den andra och sedan är gropen grävd och relationerna tas aldrig upp mer.

SPEGLA i Norrköping var succé. Toppen. Det är en fin tillställning. Kul att Kulturhuset gör så fina grejer, tyvärr så matchar inte Moderna, men det beror väl på att chefen inte gillar fotografi speciellt mycket. Nu ska ju Kulturhuset stänga nåt år så vi får se hur fotoscenen blir i Stockholm de närmaste åren.

Så ser det ut, så ser det ut. Bilderna från Nordirland, också ett regnigt ställe.

Populära inlägg