Mail or letter, as good as...




Alf Johansson gillar  Mccullins naturbilder. Krigsfotografen som gick ut i naturen. Han tog lika svarta bilder som krigsbilderna, men de var ändå olika, annat.
Havet låg helt platt nere i hamnen i morse. Jag försökte få tag på Tullarn som precis steg in i en bil och lämnade mig med ogjort ämne.

Tid är inget, tid är allt. Man behöver tid men tid tar slut. En svår ekvation som jag inte förmår räkna ut. Min vän i Portugal skrev något om att det viktigaste är att hålla på, vara i manegen och pröva. Right, så rätt.

Fick två fina mail idag, mail som jag kallar brev, om livet o om arbetet. En, som jag har som Mentor , är rent ut sagt förbannat begåvad.. Äger en förmåga att limma fast ljuset i bilderna. Det är det enda man inte kan lära sig, limma fast ljuset. Man plockar ner det och gör bild av det.

Sedan fick jag ett annat mail eller brev från en varm, vänlig själ, som fotograferar bra. Det är sådant som gör att bollen rullar.

Vikten av att betyda något? Känns på det. Limma fast ljuset? Inte dåligt alls. Egeiska havet låg som en pannkaka och jag körde vidare mot Amitis stenstrand. Inte för att bada, inte för att plåta, bara för att limma fast ljuset.

Populära inlägg