onsdag 25 april 2018

FotbollSåg Roma få stryk av Liverpool igår. Jag minns fortfarande laget med Ian Rush, denne Ian som såg mer ut som en kontorist än en toppklasspelare. I alla, det var underbar fotboll. Igår och förr i tiden. Liverpool är mitt gäng.

Annars då? Zlatan? Vad sysslar han med? Denna fenomenale fotbollsspelare som tjänar typ en mille i veckan, fortsätter att tomta till sig, uppträder allt mer som en fullkornsidiot. I mina ögon är han i snabb takt på väg att göra sig av med all sin cred. Hur kan en kille som han sälja sig till ett betingbolag? Det är ju fan ofattbart. Varför gör han inget vettigt? Han skulle ju kunna vara den största ambassadören för en människa som gjort något fantastiskt och vill förmedla det. Istället köper han svindyra kåkar, säljer sig till höger och vänster, till värsta skiten.

För mig är Zlatan en förebild, en kille som bevisat att man kan med disciplin och begåvning göra nästan vad som helst och så i slutändan bär han sig åt som en billig nasare som säljer fuskaktier...

Så är det? Är det någon som minns Gunnar Nordahl, Grenoli? Jag minns fortfarande då Gunnar Nordahl var med i en dokumentär, de reste till Milano, gick in på en bar och detta var kanske fyrtio år efter han avslutat sin karriär och fan hela baren reser sig upp och bugar och gråter och visar en kärlek som var ofattbar till den gamle centertanksen.

Det var en helt ofattbar upplevelse. Det sa något om hur viktig det är att förvalta den kärlek som ändå finns inom fotbollen, idrotten, respekten för dessa stjärnor, som aldrig blir stjärnor utan stenhårt arbete. Det går att mygla inom många olika delar av vårt samhälle, men en toppidrottsman eller kvinna , blir du aldrig utan stenhårt arbete. Få är utvalda och få orkar med den insatsen som krävs. Du kan aldrig komma att spela i Liverpool, eller Barca eller någon annan storklubb utan att ha de rätta virket. Så enkelt är det.

Nog om det,,,kram på er.