Söndag


 Kyrkklockan ringer i byn. Är det begravning eller bara morgonritual? En katt lägger sig på mina ben, den andra sitter kvar på verandans mur. Jag är nöjd. Bakade igår och det blev bra. Det är de enkla sakerna som gör det. Jag är överlevnadsmässig.

Covid rrullar på. Vaccin, verkar segt. Kanske ett av dom kan komma igång i januari? 

På stigen till Alex lyser solen varm. Ingen har munskydd trots att vi ska ha det. Det hänger under hakan ifall man möter någon främling. Alex står i solen med sin hund. 

Vad är det som gör att jag trivs så ofantligt bra här? Enkelheten, friheten, kravlösheten, maten, det billiga levernet? Allt tillsammans och givetvis det helt sanslösa klimatet. För mig är livet att arbete, gå på kafé, hänga på en krog då och då, resten av tiden ägnar jag åt inre tankeverksamhet. Hur många tankar måste en människa tänka för att bli en människa?

Man snackar om tio tusen steg om dagen, tänk femtio bra tankar på samma tid. 

Jag tar några bilder med mobilen. Det är min kamera. Denna enkelhet som jag alltid eftersträvat. ljus, öppenhet och enkelhet. Min fru snackade om en dröm, flytta till Gotland, skaffa hästar. Inte mig emot. Jag är med på allt.

Livet är en grej som man skapar. Inte något man får. Finns inget värre än folk som säger Om Gud vill, vad fan vill Gud? Skaffa dig en annan attityd till livet än att du ska hänga upp dig på någon annans vilja.

Det är dags för en revolution igen. Vad är det som drar igång den nya ungdomsrevolutionen? Det är något jag funderar på hela tiden? Det första är ju att man skaffar sig ett nytt sorts levande, ett billigare och sedan kan man göra nya bra grejer. Frågan är när slår det igenom på allvar?


Kommentarer

Populära inlägg