Regn i luften..

 








Its rain in the air, Regn i luften. Jag vandrar lite halvslött genom byn, ner til vår andra by, Halki. Inga människor. Jag, människofotografen, har blivit en som plåtar hus och natur. Som Don McCullin. Han gjorde det bra. 

Det är en makalös vinter. Jag bor i våra varma hus, de klarar lätt vintern med våra fina kaminer. Å, andra sidan, har det varit sommar hela vägen fram till nu och det verkar fortsätta. Mina vänner badar, de joggar och sedan badar de. Vi snackar strax första december.

Jag minns Christer Strömholm sa till mig en natt i Höganäs, att han han nog aldrig haft det så bra som nu. Hade fått sin konstnärslön och det fanns ett sug efter bilderna överallt.

Jag måste nog säga samma sak. Att jag aldrig haft det bättre och det som är bättre är att jag är frisk, har en underbar fru och fina barn och mitt arbete är ångestlöst. Jag bara gör, allt det som kunde skava förr, ekonomin, kravet på prestation, allt det är till stor del borta.

Jag får fina mail från Baskien, det blir allt mer tydligt att jag måste återvända dit då mina bilder nu upptäckts i Baskien. Det är en vacker känsla. Det brukar aldrig vara bra att återvända till något men jag har en längtan efter att få se hur det ser ut, söka mina platser. Hotellet över havet i San Sebastian, Sestao, Portugalette, Parte viejo i Bilbao, Usurbil, havet, vara med på någon galen fiesta,,,,

Kommentarer

Populära inlägg