Torsdag kväll



Jag har många sk vänner på Facebook, tror det är uppåt tre tusen snart eller ngt ditåt. Jag säger ja till alla eftersom jag inte ser Facebook som något forum vänner emellan. Men, idag kände jag faktiskt att jag måste radera några gamla vänner som skrev så infernaliskt dumt o omänskligt om den här flygkraschen i Iran. Ni vet det här om att de inte var riktiga svenskar osv,,,där gick gränsen för mig. Ut åkte dom.

Det kanske blir så att samhället blir allt mer uppdelat politiskt, men alla måste ju se hur klassklyftorna ökar. Det går i en horribel fart och de svenska miljardärerna ökar snabbt i mängd. Det är ju fan helt sjukt då skolor, sjukvård osv behöver en massa resurser.

Är det något fel på folk, samtidigt ser man ju hur enkelt det är att själv vara med om att sabba systemet. Jag lånar mycket böcker på telefonen och läser dom där, men det kostar biblioteken mycket mer pengar än om jag går till biblan och lånar. Eller nu när jag var så förbannat sjuk i flunsan, funderade på att gå upp på akuten eller en vårdcentral men så insåg jag att jag kunde ringa gratis till en vårdcentral på nätet och där skulle jag snabbt få svar på mina frågor. Det värsta är ju att det är mycket dyrare än att gå till akuten i stan eller vårdcentralen. Dessa onlineläkare kostar mycket mer.

Nu ringde jag inte men man kan ju se motsättningen, snabb vård, dyrt för samhället. Varför kan det inte vara snabb vård, men inte dyrt för samhället?

Det är sådant där man funderar på.

Nåja, på fiket kom det in en snubbe jag träffade utanför apoteket förra veckan då jag var skitsjuk. Nu var han rejält hängig. Ber om ursäkt för det.

Cyklade tre mil i morse, det är fantastiskt att köra på min ebike, min racer som har en elmotor i ramen som inte syns. Det är fan den bästa investeringen i mitt liv jag gjort på flera år. Den andra tunga investeringen som är helt ljuvlig är vedkaminen på Naxos. Värd varenda korvöre.

Vi får se, det verkar som om jag ska behöva en kattvakt i februari, mars,,,,är någon intresserad? Kontakta mig på mickeberg@hotmail.com

Populära inlägg