MÅNDAG 13 jan

De fladdrande lakanen. Ibland undrar man om livet är ett skämt. Det har varit ett visst snack om att pensionerna ska höjas och det har dom. Jag kollar på min pension, 8900 efter skatt. Höjningen från 2019 är och håll i er nu, 14 kr.

Man undrar om det är ett skämt? 14 kr, vad fan ska man göra med 14 kr?

Nåja, som man bäddar får man ligga. Jag vet inte men jag fick ångest av att läsa om hur det var på akuten på SÖS i helgen. Det känns som om man tappar all trygghet man har. Om det inte går att åka till akuten, var fan ska man då gå? Vem orkar sitta på en akut i tio timmar? Det spelar ingen roll att du inte är döende, vi ska ha en akutvård så du får vård då du känner dig riktigt risig. Vi vet att man trixar och ljuger och påstår att det finns annan vård där ute, där ute någonstans i det privata. Vi vill inte ha det så. Vi vill ha trygghet.

Är jag en gammal man, snackar om pension och trygghet. Det är inte kul helt enkelt. Det är fel om vissa har hur mycket som helst och de andra får bara mindre och mindre av samhällets kaka. Det är åt helvete o inget annat. Man får börja beskatta, man får se till att få in stålar så det gäller till alla som behöver. Det är inte rätt att vissa kan åka till Thailand fem ggr om år och andra inte har råd med en kopp kaffe eller vettig sjukvård. Det är åt helvete. Det måste tas från Thailandsresenärerna, de stora konsumenterna. De som har och bara får mer. Pay back, thats all.

Nu har jag vilat en sväng på sängen, försöker sparka igång projekten och jag tror fan i mig att de börjar rulla igång så sakta. Vem vet,,,,

Populära inlägg