Tina o Palma

Tina i Palma. Vi gjorde jobb för Vagabond och hon skrev som en Gud. Vi kom att leva ihop i elva fina år. Jag tänker på Strömholm då jag ser den här bilden. Han jobbade ju som reseguide i Palma under en tid.
Hur många bra intervjuer har jag sett med Strömholm ? Den bästa var nog Tor Ivans förord i Poste restante och sedan det stora Cameranumret, Etc och  Tidningen Foto. Jag minns dem alla. Det behövs inte skrivas så mycket om en fotograf för att denne ska minnas, men det måste skrivas på rätt sätt. Vi är ändå så få som bryr oss om fotografi så det behövs så lite. Kanske 300 personer i hela Sverige. Det är fan otroligt.

Ser att Fotografiska blir grymt sågade i Art News på nätet. Deras NY-satsning blir manglad i småbitar i artikeln. Kanske orättvist, vad vet jag, men ovanligt att kritiska röster om Fotografiska kommer fram. Det mesta är ju glam och succé på det där stället om de får säga det själva.

Jag sitter och tittar på mina gamla bilder i de tjugo lådorna jag tog hem igår De flesta bilderna är tagna 70, 80 och 90-tal men Herre Gud vilken livslust de utstrålar Inte fan ser jag något sådant på Fejan eller Insta numera. Idag verkar allt göra ont, det är ju själva fan vilka liderliga självplågare vi blivit.

Populära inlägg