Old times, new times

Min gamle vän, Mats Bäcker tog den här bilden 1976, i Malmö. Jag var 27  år då, snygg som fan, enligt mig själv. Man hade lust, mycket lust. Jag hade alltid en tunn fotoväst under min kavaj eller jacka där jag hade mina två Leicor, på den tiden en M2 och en M3, med 50 mm och 35,  plus en 21 mm i fickan någonstans. Det märktes aldrig att jag hade en kamera.

Det är en fin bild. Veckan var hård, tappade allt på något vis. Min humor o min inspiration gick ner i noll och under istäcket, men så hade vi fotoprismötet och sedan kollade jag på Araki. Han är fan galen och jag älskar det. Man kan säga en massa om Araki, snuskig, galen, men jag älskar karln. Bara hur han ser ut, dessa brillor o sin galna blick. Han kämpade ner sin prostatacancer och har gjort en ny bok nu, uppåt 500 böcker har han gjort. Jag gillar det, vansinnet, öset, klappa, klappa, som Fassbinder, det blir givetvis mycket skit men jag är av åsikten att JAG gör bilder för MIG själv. Om du gillar dom eller inte, skiter jag faktiskt i. Jag kommer att fortsätta och fortsätta och en dag kommer du att gilla det. Ungefär så. Det går inte att vifta i luften och hoppas. Man kan bara köra på och Araki har en satans känsla.

Det har ju Moriyama också, annars skulle han inte ha fått Hasselbladspriset, men jag gillar på något vis Araki mer, för att han är galnare, snuskigare, obekvämare. Moriyana är grym men också i mina ögon ytterligare en ensam man, som harvar på. Båda är underbara, inget snack om saken, men jag börjar uppskatta de galna, de mindre PK allt mer. Jag har en känsla i kroppen av att jag börjar avsky sophantering. Det måste finnas ett mycket sexigare sätt att hantera livet än denna evige nedmontering och detta eviga städande, sorterande, detta eviga tråkiga.

Sedan läser man DN, Mr TRÅKIG. Löven,  en stor jävla intervju där han kör hela sitt snack på SDs planhalva. Inte en vision, inte ens ett gram vision, inte ens ett snack om hur vi ska få det här fina landet att bli fint igen. Bara en massa skitsnack om integration och det usla snacket han levererade kommer att sänka sossarna ännu mer. Det han sa var det sista han skulle ha sagt.

Annars, SVT play, Pusch, Fredrik Gertens dokumentär om städernas utförsäljning, superbra.

Populära inlägg