Tisdag en mörk dag...

Det började med att jag såg stjärnor innanför ögonlocken. Sk glaskroppsavlossning. Inget farligt men det kommer då o då någon gång per år och har varit i många år. Läser tidningen om Vs agerande, att de tänker gå emot S och januariöverenskommelsen. Skönt säger jag. Äntligen lite kurage från någon. Att SD och KD osv går på samma linje är inte Vs fel. De agerar helt rätt. Om S säljer ut sig helt är det deras problem. Man hade ju kunnat ha en annan politik, om man säger så.

Sjukvården. Uppror, läkare och andra som jobbar på golvet säger som det är: Att det är åt helvete. Vad säger Moderatkvinnan, hon som i princip kört allt i botten. Jo, det är inga problem...

Hur kan man vara sådan? Så arrogant och överlägsen och så medvetet svinig?

Läser också om kvinnan i Sölvesborg som var chef för kulturen. Hur hon inte pallade med SDs korkade krav och avgick. Jag säger bara: Läs kommentarerna under artikeln i DN. Det känns som SD har en hord av folk som ständigt bara kommenterar, som en hög med idioter. I normala fall är det kanske 5, 7 kommentarer på en DN-artikel. Här över 200 och 190 SDtroll.

Låt mig bara illustrera vansinnet. Jag fick några kr mer i pension, min polare som tjänar kanske 60 000 kr i månaden får en skattelättnad med flera tusen om år. Hur kan någon ens tro att det ska fungera? Speciellt då skolan och vården börjar rasa ihop.

Nej, det är mörkt och det som är mest mörkt är mångas oförmåga att förstå och tänka.

Jag gick till fiket, vi snackade om Slas och Lundell. Hur snabbt en författare glöms bort men en sak är ju helt klar: Den dagen Lundell går bort kommer han ju att lyftas upp som en av de bästa författarna och musikgörarna som det här landet någonsin haft. Också en av de mest politiska och ifrågasättande.

Slas blir aldrig bortglömd, inte av mig i alla fall. Kanske beror det på att vi bodde grannar, att jag alltid såg honom och läste alla hans fenomenala böcker. Hans bäste gren var kåserier enligt mig. En text och en teckning. Mästerliga.

Bilden, Västbanken, Ramallah, Palestina.

Populära inlägg