Tisdag 21 jan 2020

Jag snubblar runt, tar en bild här och där, börjar se ut som en sämre Stockholmsskildring. Min mobil är faktiskt en fantastisk kamera. Att man sedan också har lite spionprogram i den också gör ju inte saken sämre. Igår stod min fru och jag  köket och hon sa åt mig att jag måste gå ut och köpa vispgrädde. Då jag kollar på telefonen strax efter är min Facebook fylld med reklam för vispgrädde. Fråga mig inte varför, men så var det...

Det går en serie på tvn som heter Kalifat. Många tycker den är bra och det är den. Handlar om folk som åker till IS, men jag tycker den allmänna beskrivningen av muslimer, med familjer som ska gifta bort sin pojke och går till en annan familj för att höra om det kan arrangeras ett äktenskap osv. Jag tycker inte alls om hur muslimer skildras i serien. En kompis sa att man kan ju inte censurera för SDs skull och det har han helt rätt i, men å andra sidan, om den muslimska verkligheten är som i serien så känner jag mig ganska deprimerad för framtiden. Det är ju som hundra år tillbaka i mycket och troligtvis väldigt svårt att få någon ordning på inom rimlig tid.

Ett ganska mörkt scenario alltså, men jag vill inte riktigt tro på seriens beskrivning av verkligheten. Sedan är jag ju tveksam till alla religioner, kristna, judar, muslimer, om det blir för religiösa så blir det skit vem det än gäller.

Det är lite som i Grekland, det är så förbannat religiösa o en dag lackade jag till på fiket då jag satt med min kvinnliga polare, en smart brud och hon snackade om sin religion. Jag frågade om hon tyckte hon var mindre smart än mig? Nej, givetvis inte, sa hon. Okej, sa jag. har du sett en enda kvinnlig präst på ön. Det är bara en massa gubbar i sitt patriarkat. Varför är det så? Hon blev faktiskt tyst ett tag, sedan drack vi mer kaffe. Detta på tal om jämlikhet.

Det här med sjukvården gör mig galen. På Naxos har vi ingen riktig sjukvård, något mer som kan kan kallas en utvecklad vårdcentral. Hur fan kan ett ö, som har fem hundra tusen turister på en sommar inte ha råd med ett riktigt sjukhus? Jo, för att de plockar inte in tillräckligt med skatter. Samma gäller Stockholm, det säger sig själv att vi måste plocka in en massa miljarder till sjukvården, ta bort värnskatt, göra något åt klassklyftorna, Rot kan man fundera på, klippa bort vinsterna från den privata skolan osv,,,styr om,, ja, fan, det blev politik idag igen.

Populära inlägg