Italien

Av någon underlig anledning slog jag upp Cartier Bressons europabok. Så fantastiska bilder, tycker så mycket om det här att han har det berättande i sina bilder. Man kan titta runt i bilden och se hur miljöerna ser ut, människorna, som en etnolog och på det, poesin och artisteriet.
Vilken fullständigt fantastisk fotograf.

Egentligen den enda jag behöver. Det ljusa, berättandet, poesin.

Nog om det. Dagen blev halvgalen slutade med att jag fick ta ut cykeln och köra några mil för att komma till sunda vätskor, sedan gjorde jag en spaning.

Det första som slår mig är att vårens mode verkar bli något svartvitt spräckligt. Det andra är bara sorgligt, men helt uppenbart har de yngre börjat röka igen. Det är plötsligt fullt med yngre kids som röker, mest brudar, dessutom. Så jävla beigt. Slog mig då jag satt på Twang och tog en kaffe och ser flera unga som plötsligt röker.

Märkligt. EU.  valet. Röstade i veckan, men det är konstigt. Det är liksom bara skandaler och jag kan väl säga så här. Jag orkar inte ens bry mig om något annat än MP eller V. En gång i tiden, då jag var typ tio år, 1959, hade man ju lite respekt för liberalerna och Centern. Dom tillförde något till Sossarna, men idag....?  Det är bara att slå dövörat till om man ska överleva.

Det som jag hoppas på är att den starka gröna rörelsen som växer starkt i Europa, blir ännu starkare.

Sedan kom jag på en grej till, Hippies verkar komma  tillbaka och i takt med det blir mina Skogsnäsbilder allt populärare.

Märkligt, säger det igen.


Populära inlägg