Flöjten i natten

Den svala vinden glider mellan husen in över den  platian i den gamla staden Halki. En ung kvinna på flöjt och en lite äldre man spelar ett klassiskt stycke som handlar om att förlora ett barn. Kvällen är så där sagolik som en grekisk medelhavskväll kan vara före september. Allt är perfekt. Jag är mycket trött, kommer från Planket och har rest hela dagen och halva natten men det här är en perfekt avkopling innan jag går hem och sover med Skopan, vår nya lilla katt.

Skopan blev som ombytt då jag kom. Från att ha varit en liten gangster blev hon nästan blyg och ville bara bli omhållen av mig. Kan katter ha ett sådant känsloliv?  


Planket var ju en succe år, så smart indelning, med det historiska Planket och allt det andra. Många gillade Bernt Klyvare, vi bytte bilder på ett av de tidigare Planken och Klyvare var känd för sina Dublinbilder, men han gjorde även fina artistporträtt och plåtade en hel del i Stockholm. Han kom att filma mest på slutet av sin karriär. Han och Jean Hermansson Irlandsbilder är lite lika, men Klyvare har en mer svart ton i sig än Hermanssons. Jag minns när Klyvare visade  bilder i en fototidning, kan ha varit Foto, och jag tyckte det var mycket bra. Snart kommer filmen om Jean Hermansson och hans Irlandsbilder och snacka om att det är bra.

På vägen ner flög jag med SAS och man slutar aldrig förvånas över alla idioter. Det var en ganska  lång toalettkö och man fattade inte riktigt varför. Jo, en fullkornsidiot hade gått in på muggen och bytte ut sina Stockholmskläder mot passande kortbyxor och sandaler. Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Nåja, när man kommer till Grekland måste man ju ha sandaler och kortbyxor. Hur fan skulle man annars klara resan ner till Pireus elller vart han skulle.

Jag bytte flyg till ett där man får en godistablett och en blöt servett. Först servetten och sedan godiset och varför det kommer i den ordningen fattar jag inte och varför ska man fatta allting.


På vägen hem från den nattliga konserten öppnade sig himlen, blev alldeles klar och stjärntecknen syntes tydligt och när jag öppnade dörren kom Skopan farandes och ville bli buren som en brud över tröskeln. Den stackarn har ju blivit behandlad som en liten kattpojke men nu visar det sig att det är en liten flicka, fast vi  är inte säkra på det heller, så nu kallas katten för HEN,,,,, 

Populära inlägg