Söndag, sista dagen på workshopen. Dagen då man bara ska fika och njuta. Ha det härligt. Fotografi är inte så svårt. Efter ett tag fattar man hur det ska gå till, det är då man börjar fatta vilket jobb det är att få till det på rätta sättet. Att det kräver en slags inställning till livet, arbetet och resten.

Inget är gratis, som Dykan brukar säga. Man väljer ett liv och sedan får man bilder efter det liv man valt. Enklare kan det inte bli. För mig var det en lite annorlunda situation i tjugoårsåldern Min främsta drivkraft var att vara fri och aldrig ha ett fast jobb. Fri blev jag och något fast jobb har jag heller aldrig haft.

Så blev det, så blev det. Trygghet har man ju aldrig heller haft, men det ingår liksom inte i frihteskonceptet. Det enda som är säkert med ett fritt liv är otrygghet. Sedan får man välja utifrån det.

Jag sitter och tittar i en ny bok jag gjort, ännu inte publicerad...fan, så bra den är och fan så dyr den är...format 30/30cm och kostar 1500 kr, finns i 100 ex. Kanske min snyggaste bok ever....

Populära inlägg