Att vara på landet och ha internet är verkligen en märklig uppgift. Att komma ut funkar bäst före 0900, sedan vaknar kidsen i grannhuset och det blir upptaget resten av dygnet. Det andra är vädret, regn, stark blåst, stora moln, inget internet...jag brukar köra till skolan, sitta med telefonen på taket och hoppas på täckning. Ibland undrar jag vad föräldrarna som hämtar sina barn tycker.

I alla fall, bara det fungerar någon gång på dagen så är jag nöjd.  Annars har den här våren varit konstig då det gäller cyklingen. På den tiden jag tävlade sket man i kylan, vinden, regnet osv, men i vår har jag hittat så många ursäkter för att inte cykla, stark vind, regn, kallt, halt, name it, jag har uppfunnit alla som finns och är det ett tecken på att man är slut som cyklare? Och så pollen på det!

Nåja, ser mina workshopelever starta fina bloggar, kul när energierna sprids som ringar på vatten. En del kör på Instagran, flickr osv men för min del räcker det med blogg, hotmail och Facebook,,,jag orkar inte med mer grejer.. har redan svårt tex för att kunna koncentrera mig på att skriva själv eller läsa en bok. Just det sistnämnda saknar jag, läsningen, men läsning kräver ro och att man kan försjunka och just internet hindrar sånt effektivt. Det är något med det elektroniska som gör att vi glider upp i tanken istället för ner,,

Fotografi, skulle sätta samman alla mina bra bilder från 2006, samlade alla i en mapp, 1742 bilder som jag tycker är bra, som jag ska dra ner till max 40, skriva ut, lägga till samlingarna. Efter en timmes redigering var jag nere på 150, nu gäller det att dra det sista idag.

Jag har ju mina projekt sedan 1969 i mappar, typ tidiga bilder, Mullvaden, Skogsnäs, Stockholm blues och nu försöker jag göra en mapp, kallad, The dark book, helt enkelt bara för att se hur de bilderna står sig mot de gamla och min personliga uppfattning är att de står sig förbannat bra. Det är mina digitala bilder, och de är verkligen bra om jag skalar ner det hela till femtio bilder. Ett annat projekt är skidåkningen och ett tredje är Grekland, som jag också ska samla ihop före hösten.

Nåja, nåja, nu tycker min ogifta fru att jag ska ut och cykla så jag kommer i form för kakan på eftermiddagen och jag gör så klart som hon säger, som alltid,,,,

Bilden, från Baskien, hade åkt ut från Bibao, hamnade i en bergsby, hjälpte några Basker att bära ned lamm till en marknad och efteråt satt jag på en stubbe när den här bilden dök upp.

Populära inlägg