När getingarna kommer...

När getingarna kommer och när de försvinner. Jag läser i min dagbok, runt mitten av september försvinner getingarna och myggen dör också ut. När kommer getingarna då, på allvar. Då vindruvorna börjar mogna i slutet av augusti.

Det är eftermiddag och jag slöläser, tex om Bukowskijs syn på arbete. Ett förbannat slaveri. Fortfarande är inte den  åsikten fel, enligt mig. Folk jobbar  och får en lön, så de överlever, men sällan mer än att de fortfarande måste arbeta för någon för att överleva.

Jag håller med Bukowskij. Själv skaffade jag mig redan i 20-årsåldern ett mantra som jag ständigt hållit fast vid. I valet mellan att hångla eller arbeta, alltid hångla. Arbete kommer sista bland de tre viktigaste grejerna, hångla, tänka, arbeta.

Nog om det. Läser en rapport om att kvinnor ser på mer porr än män. Undrar hur man då ska hantera det här med att man säger att unga män blir förstörda av porr?

Det är mycket som är dubbelmoral. Det kan man då gott säga?

Den här skjutningen av kvinnan i Malmö verkar ju ändå gå över gränsen, långt över gränsen, för det accepterade. På öppen gatan, inför vittnen skjuter man ner henne.  Så läser jag att hon dog och tydligen bar ett barn i famnen då hon sköts. Det är ju ren avrättning. Får inte polisen tag på mördarna så kommer den här händelsen leda till en slags samhällelig urspårning.  På något vis har jag ytterst lite förtroende för Malmös polis och det är mycket med Malmö man undrar över. Tex förföljelsen av judiska svenskar. Jag vet inte hur man ska bukt med allt våldet, men det måste nog till en kortsiktig stenhård lösning och en långsiktig social, men just detta mördande måste det bli slut på.

Så är det, så är det. Själv har jag enkla drömmar. Polarn dök upp från sin ö o vi jämför våra liv, våra öar och vårt förhållande till värmen. Det är tungt med två månader runt trettio grader. Så mycket är mentalt, så mycket handlar om att komma upp tidigt, redan 0900, är det för varmt och sedan är det en dag inomhus o i skugga, till kvällen. Det är ett mycket märkligt liv och återigen kan det sägas att vintern är alltid bäst i Grekland. En fantastisk tid.




Populära inlägg