Fredag och strax måndag. I väntan på stiltje.




En båt lämnar kajen. Iraklia, är en ö som på något vis är den ö som Lawrence Durell skriver om. En sagolik ö. En drömmarnas ö. Knappt hundra personer på vintern. Det är då min polare får lite spel och kommer till storstan på Naxos.

Jag är i den här stämningen då jag inte får tag på tankarna. Det är mycket vanligt i Grekland, tomhetens land. Havet och bergen förändrar en så totalt efter ett tag. Inte mycket känns speciellt viktigt, man lyfts ut ur sammanhanget och kvar blir bara det mest och viktigaste existentiella. Tex att inte bli för varm eller för kall, eller att ha en vinare hemma eller att laga mat och läsa en bok.

Man tappar det mesta. Att bo på en ö är en gräns. På många sätt är det en gräns, både utåt och inåt. Det blir allt svårare att bry sig om världen. Det finns viktigare saker i närområdet. Igår läste jag att vårt internettande skitar ner lika mycket, eller till och med mer  än flyget. Det ställer frågor som man inte riktigt kan svara på. Netflix, tex, skitar ner rejält... bara som en idé om komplexiteten i allt. Eller att vissa städer i Sverige inte kan ta emot företag som vill starta i regionen för elen räcker inte, den ska gå till stora servrar som laddar Facebook o annat.

Det pågår en utveckling. Går det så går det. Jag gör vad jag kan och vill, försöker använda huvudet. Nog om det.

På måndag ska jag börja cykla igen. Då är tempen nere runt 26/27 grader och 22/23 på natten. Jag sover redan gott, nu när det börjar gå ner på nätterna. Från 1 september till julafton är Naxos bästa tid. Sedan kommer en och en halv månads vinter, stormar, kanske snö någon dag och sedan spricker det upp. Det är den stora arbetstiden men nu har jag fattat att man kan åka skidor på Kreta. Fyra timmar härifrån så till vintern kanske polarn och jag tar oss till Kreta o klättrar på skidor i bergen och får svänga lite i grekiskt puder. Vem vet?


Annars så behöver vi en kattvakt mellan 25 november fram till Nyår. Är du intresserad, så kontakta mig. Du betalar elen och veden, o det är billigt på den tiden av året att komma till Naxos.

Populära inlägg