Denna oerhörda löjlighet

Livets sköna stund. Jag läser om skattereformen där en miljon pensionärer ska få lägre skatt. Förlåt mig, men det förslaget är ju ett rent slag i fejan. Så innihelvete löjligt så hälften räcker. En reform som kostar 4,3 miljarder. De pensionärer som har en pension på ca 36 000 kr i månaden får en sänkning med ca 661 kr. De fattigaste pensionärerna med en pension på 18 000 kr får en sänkning med och lyssna nu: 35 kr i månaden.

Det är ju så extremt löjligt så det finns inte ord. Hur kan en socialdemokratisk finansminister ens gå ut och säga något så löjligt och så osolidariskt.  För mig är en pension på 36 000 kr otroligt mycket pengar. Jag har under mitt 50 åriga arbetsliv aldrig tjänat så mycket pengar i månaden. Numera är min pension 8500 kr efter skatt. Jag tänker inte klaga för jag har ju sysslat med sk kultur o då får man skylla sig själv. Det är ungefär som att vara hemma med barn hela livet. Nog om det.

Det jag undrar om,  i solidaritetens namn, är ju varför inte alla pengarna ges till de fattigpensionärer som finns i Sverige. Har man en pension på 36 000 kr i månaden så har man ju givetvis en massa andra tillgångar och knappast behöver ett löjligt skatteavdrag på 661 kr.

Ja, det är sånt man undrar över i solen.

Populära inlägg