Dagarna rullar på. Då jag gick igenom mina bilder till den här senaste boken så slog några saker mig ganska tydligt.

Min utveckling går allt mer mot att ta en väldigt privat tanke och sedan bearbeta den, göra den allmängiltig. Målet är att det privata ska bli allmängiltigt.

Det andra är att jag numera skapar tillstånd, sedan jag gjorde Stockholm Blues, har jag sysslat med att beskriva tillstånd. Beskriva en slags Blues, livsblues.

Texten och bilden är redskapen.

En annan sak som retar galla på mig är snacket om att jag inte ska lägga in obearbetade bilder i bloggen. Kort sagt: Vare sig bilden är från en rawfil eller en jpg så är alla mina bilder, alltid bearbetade. Det är ju genom de små förändringarna man skärper till budskapet, trimmar till det lite. Det är ju en självklarhet.

När jag läser på bloggar om hur viktigt det är att köra raw osv, för man ska bearbeta sina bilder, inte lägga in obearbetade bilder, så ger jag nästan upp. Det är ju en självklarhet att alla bilder man publicerar är bearbetade. Kan vi kliva upp ur fotodagiset?

Som sagt: bearbetade bilder är grejen.

Annars, ny bok, köp den, eller köp Iställer för drömmar,  en av mina första böcker. Den börjar ta slut. Du får den för 500 kr, signerad inkl frakt.

Bilden, Sydafrika, Joburg, Canon dial....

Den här Bostongrejen blir allt konstigare. Den ena brorsan ska ha kört ihjäl den andra. Den unge brorsan återvänder till sitt universitet efter dådet och är helt normal enligt sina kompisar. Märks ingenting. Vem fan skulle kunna bränna av en bomb och sedan snacka med polare och verka helt normal, som vanligt.

Inga bevis läggs fram för dådet, osv,,,hela grejen är ju fan helt knäpp. Killen är skjuten i halsen så han kan inte snacka. Det börjar ju låta som tvserien 24, där jänkarna avrättade allt som luktade terrorist.

I övrigt. http://claesgabrielson.wordpress.com/tag/micke-berg/

Kommentarer

Populära inlägg