måndag 18 mars 2013


Med tanke på hur det ser ut i världen på det ekonomiska planet. Framför allt behovet att ha alla i arbete, vilket helt klart går MYCKET dåligt, så skulle man kunna våga tänka en annan tanke.

Jobba mindre, fördela mera. Det höjs allt mer röster från forskare, tänkare om att det kanske inte går att få igång systemet igen, i alla fall inte som förr. Och den nya tanken, som ju kan vara värd att tänka på, är hur  vi ska fördela vårt arbete och tiden på arbetet, eller det sk ickearbetet.

Det som händer på Cypern har jag sett framför mig länge. Att folk rusar till bankomaterna och tömmer sina konton. Det finns ju människor som minns hur det gick till i Ryssland för några år sedan. Då rusade folk till bankerna för att tömma sina besparingar, men många hann inte få ut sina surt hopsparade stålar och puts veck med dom. De försvann, bara dog.

Cypern är ju ett ställe där ryska "maffian" tvättar sina pengar, men det finns ju kanske vanligt folk också som inte vill pröjsa till staten av sina besparingar och så går det som det går.

Nej, tanken på fördelning, tid och arbete är viktig att ta itu med. Nu börjar allt mer att gå på lösa boliner, och mer rull lär det bli på dom. Vi får se i nästa vecka om EU lyckats lappa i hop sitt lapptäcke.

Idag då vi åkte skidor gjorde polarn ett sk Lappkast, och vi snackade sedan om man skulle kalla det samekast? Kändes onekligen konstigt. Å andra sidan vet väl knappt två procent som läser min blogg vad ett Lappkast är, så det spelar nog ingen större roll.