En av mina absoluta favoritböcker är ett repat ex av Larry Clarks Teenage Lust. Den är helt underbar, mycket sex, en slags frihet, droger, tydligen massor med droger men det avgörande i hela boken är lusten till livet.

Omslagsbilden, killen och tjejen i baksätet är så fin. Solen som kryper in över baksätet, man kan känna värmen, hennes sköna handlag, både fram och bak på killen. Verkligen en nice bild, enligt mig.


Sedan hängde jag på fiket och testade vad Iphonen dög i knallhårt ljus, si så där skulle jag säga, men skit samma. Går det så går det.

När jag skrivit detta läser jag Claes Gabrielsons fantastiska blogg om Gaylord Herron, en fotograf som , precis som Larry Clark, plåtat i Tulsa. Karln har dessutom idag en cykelaffär. Hur många parametrar finns det som kan stämma? Garielson skriver också om den enorme fotografen Mike Brodie som reser på tågen. Grymt bra fotografi. Helt otroligt. Jag är fan mållös.

Kommentarer

  1. Intressant att läsa om Mike Brodie - en nutida Woody Guthrie med kamera i stället för gitarr. RIktigt bra bilder. Kom att tänka på Aron Huey som jag gillar. Han vandrade över hela USA ( utan mediebevakning!) Tänker på om det kan finnas någon i Svärje som skulle vandra från Treiriksröset till SMygehuk och fotografera sin vandring. Det finns det säkert. Men troligen inte utan smartphone, GPS, surfplatta och följebil. Hehe.
    http://www.aaronhuey.com/#/walk-across-america/american-portraits/AM_web001

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg