måndag 4 mars 2013


Måndag, skönt. Äntligen lite ordning på torpet. Johan Olssons åk var ju helt otroligt. Stort Grattis. En annan sak som jag tycker är hemsk är alla dessa tiggare på gatorna i Stockholm. Det har ju blivit en explosion och jag vet inte vad jag ska göra av det. Jag orkar inte titta på dom. Deras elände gör mig till en människa jag inte vill vara. Jag vill gå med fri blick på gatan. Nu får jag vända bort blicken hela tiden.

Om jag ger en människa några kronor så väntar det ju tjugo till direkt längs gatan. Och hur de sitter. På gatan, invirade i filtar, med en skål, inte ens borta i Indien som sägs vara fattigt har jag sett mer tiggare än på Stockholms gator.

Det första som måste ske är ju att förbjuda tiggeri på gatan. Det andra är att dessa arma människor på något vis plockas upp, ges stöd. En polare sa att det vore bättre att låta dom skotta snö, sopa gator och få en hacka för det, än att de bara sitter där. Jag har personligen inga som helst problem med folk som trollar eller spelar på gatan. De gör ju något för sina stålar, men det här att de bara sitter. Ibland vet man ju knappt om de lever.

Jag vet inte vad man ska göra, men jag vet att det känns allt mer outhärdligt och hur man än vrider och vänder på det så är det ett problem som måste lösas.