Torsdag, 6 april...

 









Jag brukar börja cykla vid den här tiden på året på Naxos, men nu är jag i Stockholm och det snöar. Och det känns trist. Jag ägnar mig åt att kolla på Koudelkas bilder. Han fick ju en digital Leica av Leitz, och jag försöker röna ut vilka bilder han tagit med den. Anledningen till det hela var ju att den åldrande Koudelka, inte hade råd att köpa filmen som krävdes. Han plåtade så mycket och film, framkallning tog alla pengar han ägde, så då fick han en omgjord Leica S2 av Leitz. Han var nöjd med den, sa han, eftersom den inte vägde så mycket och han slapp all ångest med film och framkallning. 

Sedan visade det ju sig att han fick en Fujifilm 100 som han älskade,,,så. där ser man.

Av bilderna ovan så är det en bild jag gillar, den med utsikten genom fyrkanten. Det är den bild jag ska skriva om framöver.

Veckans reflektioner är ju annars ganska få. Den första är ju bråket mellan Janne och Dojan, jävligt löjligt och dumt av Janne Andersson. Han verkar vara en ärlig sosse, men han har mycket att lära sig lägga band på. Han har ett ytterst otrevligt agerande som ledare, bedrövlig stil. Sedan Dojan, han har ju mundiarré, det har alla som sitter som experter. Varför har man sådant trams, man blir ju bara trött på att höra om deras eviga tjatande om självklarheter.

Det finns många som tycker att det är löjligt att snacka om Janne Andersson o Zlatan, o jag håller med men vem fan orkar snacka om den lilla tjejen som konstant blivit misshandlad eller alla skjutningar eller de ungar som sitter häktade i ett halvt år trots att de bara är sexton men lika förbannat lyckats mörda någon med berått mord,,,

En annan betraktelse är Trump. Första gången jag såg den där slemhögen se rädd ut var då han kom in i domstolen. Då dog han någonstans. Hans blick vacklade och han såg fan rädd ut. Äntligen. 

Men, det är tragiskt att Biden tydligen ska försöka vara president i nästa period också. Ser han fräsch ut, pigg, med på noterna? Nja,,,men det gör inte Trump heller. Han har falnat ordentligt.


Kommentarer

Populära inlägg