Micke Berg, naturfotografen

Jag testade ChatGPT, och bad den skriva något om Micke Berg, Mullvaden och Skogsnäs. Svaret kom på några sekunder , men inte en siffra rätt. Jag är mycket bekymrad  över en här utveckling. Fotografi och journalism kommer att ta mycket stryk, fotografiet kommer att ta mycket stryk. Det är lite samma sak som att handla mat på nätet och få den hemkörd hela tiden. Det är bekvämt men med tiden blir det tråkigt. Jag tror att det är farligt att göra sig av med det basala, tex att inte handla, inte umgås osv,,,här är texten,

Micke Berg är en svensk fotograf som är känd för sina vackra och gripande bilder av natur och djurliv. Han har dokumenterat många av naturens underverk i både Sverige och runt om i världen, inklusive området Mullvaden i Skogsnäs, Sverige och även Grekland.

Mullvaden i Skogsnäs är ett område som Micke Berg har besökt och fotograferat vid flera tillfällen. Området består av en tät skog och vacker natur, med många olika djurarter som lever där, inklusive hjort, rådjur och älg. Micke Berg har tagit många fantastiska bilder av dessa djur och deras livsmiljöer i Mullvaden.

Micke Berg har också rest till Grekland för att fotografera landskap och djurliv. Han har besökt öar som Santorini och Kreta och har tagit många vackra bilder av de vita husen och de blåa kyrkorna som kännetecknar den grekiska arkitekturen. Han har också tagit bilder av vilda djur på ön Kefalonia, inklusive de berömda Kefaloniska vildhästarna.

Micke Bergs fotografier är kända för att visa naturens skönhet och djurens sårbarhet. Han har publicerat många av sina bilder i böcker och tidskrifter, och hans arbeten har fått flera utmärkelser och priser. Hans bilder påminner oss om hur viktig och värdefull vår natur är, och hur viktigt det är att skydda och bevara den för framtida generationer att njuta av.

Och här kommer naturbilderna.






















Kommentarer

Populära inlägg