Det är lördag, dagen då man ska mysa,,,

Haha, jag gillar den här bilden på katten. Det är lördag och man ska mysa. Stålarbetarna i USA gillar Trumps nya tullar. Det förstår jag, man är alltid sig självt närmast. Vi får se var det leder. Jg säger direkt att jag vet ingenting, men ibland undrar jag om den här globaliseringen är så bra, om det är lösningen på allt, såga ner träd i Kramfors, köra dom till Japan för att sågas till bräder och sedan komma tillbaka till Sverige på en annan båt, osv,,,någonstans verkar det lite sjukt.

Det finns mycket bra med EU, men man måste ju erkänna att det till stora delar inte alls fungerar. Alla drar åt sitt håll och det är ganska mycket kaos och vad kostar det,,,

Det här var ju inte vad jag tänkte skriva om. Tänkte skriva om att lördagen är mysdagen då man ska ligga med sin ljuvliga fru och dricka kaffe i sängen och läsa DN. Enda problemet är ju att hon sticker och rider klockan sju på morgonen och de andra dagarna i veckan vaknar hon sex, men å andra sidan igen, så vaknar jag ju fem, så skit samma, som man säger.

Det var lördagen det.

Har ni tänkt på de olika trenderna man ser. En är ju tex de som Lensculture gör. Man bjuder in folk till olika tävlingar, de kostar ca 500 kr att vara med. Jag tror det är bra affär för LC. En annan grej är ju sådana här evenemang som Planket, Höstsalongen, Kulturhuset, massor med fotografer vill vara med och ibland handlar det om först till kvarn. Ärligt talat: Jag tror inte på det. Det måste nog vara lite grindvakt, några som håller upp kvaliteten. Det duger väl inte bara med att vara först. Om man kör det stuket se då till att i alla fall femtio procent av utställningen har en garanterad kvalitet, dvs att någon människa väljer ut bilderna.

Jag har suttit i många sk jurys och valt bilder i tävlingar osv och det som slagit mig är att de som väljer, skit samma vilken fotografisk bakgrund de har, oftast väljer till 90 procent samma sak. Man väljer faktiskt kvaliteten, så jag är för grindvakter, folk som väljer ut vad som ska upp på väggen. Idag går fotografi allt mer mot att alla är fotografer och alla fotografer ska få visa sina bilder och på ren svenska: Det är helt åt helvete.

Ja, lördag ja. Som jag skrev häromdagen. Jag har skrivit klar en bok, 150 sidor om livet, döden, kärleken och lite om fotografi. Jag är väldigt nöjd. Den dyker upp snart.


Populära inlägg