måndag 26 oktober 2015

Eyelevel,,,,,

Ser att Anders Petersen kommer med två nya böcker, fan vad han drar på och JH Engström landar sin nya på Konstig den 28 oktober,,på kvällen. Grabbarna ligger på som fan.

Själv trodde jag ju att jag skulle vinna Lenscultures tävling om gatufoto, men jag blev i alla fall med till slutet och fick något slags inbjudan for ever. Nåja, hyfsat i alla fall.

Politiken är inte mycket att tjata om. Det är bara att göra sin grej och vara människa, stanna kvar vid sina humanistiska värderingar.

Det är fantastiskt med ny teknik. Nu har någon kommit på att man kan ha solceller i fönster, fattar ni. Det är ju helt fantastiskt. I vårt hus i Grekland ska vi ha solceller.

Vi hade workshop i helgen. Har aldrig haft en bättre grupp. Den spänner från konstnären, till klassisk dokumentär och porträttfotografen. Man lär sig mycket av sina elever.

Man lär sig mycket av sina misstag. Jag tänker på Anders, man måste beundra honom. Vilken produktion och vilken påverkan han haft på svensk och internationell fotografi. Sedan blir man ju deprimerad över läget i den svenska fotoankdammen, att det inte kommer ut mer. Behövs ju bara ett centrum som fungerar, som producerar böcker främst. Det börjar med böckerna, om det fanns ett förlag som gav ut böcker, kunde kreera intresse kring böckerna, festival, utställningar och vi sedan hade intressanta skrivare, som skriver om fotografi, så skulle det bli så mycket bättre.

Sverige är kanske det bästa landet att jobba i som fri fotograf, vårt stipendiesystem är grymt, men vi saknar några länkar, bokutgivningen, skrivare och fungerande mötesplatser, en stor festival. Landskrona borde tex köras vid en annan tid på året. En tid då det är garanterat varmt till kvällen, så man kan vara utomhus. Varje gång jag varit där har man ju hållit på och frysa ihjäl vid elvatiden på kvällen.

Nog om det. Ny vecka, nya böcker, glöm inte JH den 28 på Konstig på kvällen,,