Cycling, Vuelta Espana...


Bergsetapp. Ser på Vuelta Espana, ser det mest flagranta skituppträdandet jag sett någonsin i ett cykellopp.

Jumbo Visma, cykellaget, har tre åkare i täten och de leder överlägset. Är inte hotade från någon annan åkare överhuvudtaget. Det är tre etapper kvar, och den som leder är Sepp Kuss, lagets enormt starka hjälpryttare, tillsammans med honom är Roglic, som ligger trea och dansken Vingegard. De här tre har då vunnit alla stora etapplopp i år, Roglic vann Girot och Vingegard Touren och nu på Vueltan ligger de överlägset långt ifrån alla andra. Den första frågan jag ställer mig. Hur kan de vara så överlägsna? Doping, något är det ju, sedan, kommer det helt vidriga, i sista backen kör Sepp Kuss kamrater ifrån honom, trots att han både i Girot och Touren hjälpt de andra till sina segrar och så har han gjort i flera år. Nu har han chansen att vinna ett stort etapplopp och då kör hans kamrater emot honom.

Det var så vidrigt att se att det går inte att förklara. Det finns en del heliga regler inom cykelsporten, den ena är att inte köra emot sina ledande kamrater, cykling är en lagsport, en stor lagsport. Ingen kan vinna ett stort etapplopp utan ett lag med sig.

Men, de kör ifrån honom, men han biter sig fast och lyckas behålla ledningen,,,,, och sedan är det en massa jumbohumbo då hans taskiga lagkamrater ska försöka förklara varför de inte bara slog av på takten lite, den sista kilometern, varför jävlas,,,? 

Det var ganska beska sanningar som sades bland de andra cyklisterna i klungan och just dansken Vingegard har verkligen visat sig vara en skitstövel, ultraegoistisk i sitt lag. 

Nå, det var lite cykelfakta, nu fick de så enormt med kritik så ingen av de två egoisterna kommer att försöka köra ifrån Kuss på näst sista etappen, utan Sepp Kuss, blir årets vinnare av Vuelta Espana, en mycket värdig sådan.

Själv tog jag en bergsettap, ofattbart hur, men jag kom hem, och jag vann.
 

Kommentarer

Populära inlägg