Det grekiska kruxet

Det jag känner så tydligt var jag än är, är känslan av att det är för MYCKET. För stort, för,,,,Om jag går ut i Vitabergsparken, gräsmattan är överfylld av folk som skitar ner alldeles för mycket. Tantobadet är ju som en myrstack.

Jag har ingen aning om vad man ska göra med det, men den här explosionen har gått på några år. Säg tio år.

Om jag tar vår ö, där kan man tex knappt längre ta ner bilen till stan, finns ingen plats att ställa den. Hur har det blivit så enormt mycket mer bilar på några år? Längs kusten byggs det överallt, inhägnade kåkar med murar. Jag vet inte någon som applåderar det. Alla är lite förskräckta.

Grekland ekonomi går ju igång ganska bra nu efter pandemin, även om inflationen är galet hög, men samtidigt finns det några strukturella problem man inte kommer förbi.

Arbetskraften. Man har svårt  att få folk att jobba i turistnäringen. Vem vill jobba för 25 euro om dagen i tiotimmarspass. Unga människor köper inte det längre.

Airbnb,,,man kan inte fortsätta med Airbnb,,,det blir inga lägenheter att bo i. Det blir bara för turisterna. Lokalbefolkningen kan omöjligt betala airbnbpriser.

Sedan är det hela den ekomomiska påföljden med enorma höjningar av allt, speciellt elen som är som ett galet skämt. Turister som går ut och lämnar ACn på borde ha ett skott i pannan. Pengarna bara rinner ut i sanden. Officiella lokaler är förbjudna att ha det svalare än 26 grader inomhus om det ska köra med Acn.

Vattenbristen är en annan sak.

Och ändå går Grekland hyfsat just nu, men som jag sa, överallt är det samma sak. Det är för mycket av allting. Det som man älskade mals långsamt sönder. De som var ställen dit folk reste för att uppleva något är idag totalt krossade, Santorini, Mykonos, helvetesöar. 


 

Kommentarer

Populära inlägg