Av någon underlig anledning....


 Av någon underlig anledning snackade vi om doping igår och jag fick berätta om hur jag åkte dit och blev avstängd ett år som 16årig cyklist för jag käkat anabola steroider. Jag fick nys om saken, gick till företagsläkaren på Ortvikens pappersbruk där jag sommarjobbade, 58 kilo, ultrasmal, cyklistdrömare och sa till doktorn: Jag känner mig så svag och skulle behöva något och så pekade jag i Fass på Analabol, steroider och sa att jag hört att det var bra grejer.

- Hm, sa doktorn, verkar ju bra grejer och skrev ut det till mig. Sedan fick jag muskler, men eftersom vi en gång lyckades hoppa av tåget i Furuvik på väg till Solleröloppet på midsommaren och aldrig kom till start så började våra ledare luska i vad fan vi sysslade med och så kom det fram om dopingen. Ja, så blev man avstängd ett år.

Den här bilden är intressant. Den är tagen 2017, 2018 skulle jag få sex hål och ett snitt över hela magen. 

Det blåste hårt på vägen idag. Jag kom hem, har inga ambitioner längre,,,det är så då man blir äldre att man gör om ambitionerna till en slags lust. Då jag cyklar är alltid första biten lust, drömmar, fattar inte ens att jag cyklar, sedan kommer den där perioden då jag måste spela Led Zeppelin på högsta volym och i den sista nedförsbacken inträder katharsis, den sk toppen som följs av det mjuka utplanandet, ungefär som en trummis som bankar på alla kaggarna då låten ska sluta och sedan mjukt vrider av det hela.

I allt finns Katharsis,,hela livet bygger på det, en långsam stegring, en topp och så utplanandet. Börja med det sexuella, orgasmen, vilan, eller bokskrivandet, en långsam start en topp, där man vid ungefär 75 procent inser att man kommer att klara av det,,,en våg mot land, den stiger, faller den sista biten, glider upp, tillbaka, men innan den försvinner, stigen en ny våg upp, en ny Katharsis...

Katharsis är viktiga grejer. Tro fr fan inte på myten om att det finns ett lugnt och skönt liv. Det har aldrig existerat kommer kommer heller aldrig att existera...Katharsis är grejen.

Kommentarer

Populära inlägg