Kontraster....


 När jag åker in i röntgenapparaten känner jag hur kontrastvätskan värmer kroppen. Min njure börjar komma tillbaka i bra form. När sköterskan tar bort nålen i handen säger hon plötsligt: Tänk på att dricka mycket vatten nästa dygn. Du har ju bara en njure.

Ett slag i magen.

Jag går hem i den mörka kvällen. Jag tycker om mörkret och kylan. Tio minusgrader är ingen kyla. Det är då det passerar tjugo det börjar bli allvar, då näsan drar ihop sig och man vill inte ta av sig handskarna. Jag går förbi den gamla krogen 91:an. En gång i tiden ett rövarställe. En snabb blick bekräftar att tidens gång inte rubbat mycket på klientelet. Fortfarande ett rövarställe.

Jag trivs på rövarställen. De finns på de stora boulevarderna, men jag känner mig som Henry Miller då han gick och kände på dofterna utanför krogarna med fotografen Brassai. Han hade inga pengar och var galet hungrig.

Jag går hem och känner att i vissa lägen kommer mitt gamla älskade Söder ikapp mig. Oftast på de ruffiga gatorna. När det drar ihop sig till trendgatorna kommer paniken.

Min fru är borta och jag trivs i ensamheten. Jag har en lycklig korsning av liv. Strömholm hade en kombo som jag var kraftigt avundsjuk på. Paris, sedan ett sommarställe i Skåne och slutligen hans bergshus i Fox Amphou.  Jag har på samma sätt. Stockholm, Naxos och en kolonilott som min fru sköter. Jag säger att jag har. Sanningen är att allt ägs av min fru, men jag låtsas att jag äger också.

Jag cyklar till Hammarby, kollar på lyor. Ljus, sol och parker, men inte lika fint som Söder. Allt kostar galna pengar. Behöver stålar, tänker jag. Hur gick det med guldtanden som jag drog ut? Den borde ju ge en hacka. Tusen spänn för att dras ut, fem tusen då den en gång blev gjord. 

Jag kollar i telefonen. Jo satan, det händer grejer. Den är värderad. 31 kr,..... 



Micke Berg – Svart himmel över Naxos

 4 december – 15 december 2021

Vernissage lördagen den 4 dec, 1300

GALLERI FOTOGRAFI Hornsgatan 42 i Stockholm


Sommaren 2021 var en mörk sommar i Grekland. Covid, superhetta och bränder i norr. Det var till och med så att svarta flagor från bränderna i norr kom till ön i syd med vinden.

Coviden, restriktionerna, hettan, färgade tillvaron. Svårast var det grekiska motståndet mot att vaccinera sig. Det var en sommar där man bar en slags irritation och svårmod inom sig. Paradiset fick sig en törn helt enkelt. Det är vad utställningen handlar om. Den svarta himlen över paradiset.

Svartvita bilder, trettio stycken, nya och gamla, vintage och utskrifter.



Fredagen den 10 dec har Wenke Rundberg bokmingel mellan 1630 och 1830 i samma lokal. Hon släpper sin senaste bok T som i Tindra


GALLERI FOTOGRAFI

Hornsgatan 42 i Stockholm

Öppet alla dagar utom måndagar 12.00-17.00

Kommentarer

Populära inlägg