God jul.....

God Jul, tänker jag. Och minns en del jular som varit speciella, tex då jag varit tomte åt andra, eller julen då morsan och farsan hyrde in en tomte. Den mest misslyckade julen någonsin för brorsan och jag öppnade alla paketen en vecka innan julafton då morsan och farsan var på jobbet.

Då, var alla besvikna.

Julen , ja? Just nu tänker jag på annat, Omikron, hinner vi iväg innan vi blir smittade. Det finns en chans, kommer vi bara ner till ön ska det mycket till att man ska åka dit, väldigt liten risk för smitta.

Det är julen som är risken.

Kollar på FHM, väldigt klar beskrivning idag.

Omikron ökar och det snabbt

Av de som läggs in på IVA är 70 procent ovaxade och 30 vaxade.

Det är 11 gånger högre risk att hamna på IVA som ovaxad. Att folk dör som är vaccinerade är ju inte så konstigt. Det är oftast otroligt sköra människor, som inte tål någonting.

Omkring 81 procent över 12 år har fått två sprutor och 75 procent över 65 år den tredje.

Det är fantastisk siffror, men de kan bli bättre. Man räknar med att toppen ska vara i mitten av januari och efter det går smittspridningen ner. Kan det finnas hopp för att mars blir månaden då det hela planar ut? I Grekland, där det varit och är, en total katastrof och människor mer eller mindre nu tvingas till vaccinering sker en stor förändring, i samma ögonblick som de började vaccinera sig gick smittspridningen ner, och den gick ner mycket. Och det är dit vi är på väg, till ett ställe där det går stadigt ner just nu.

Bara det här enkla siffrorna borde få vem som helst att förstå vikten av att vaccinera sig. Egentligen det enda botmedlet vi har just nu. Jag brukar fundera på vad folk tror dom får i sig om de hamnar på sjukhus, IVA med covid. Det är sannerligen inga snälla grejer.

Så, nu håller vi tummarna för alla sjuka och vi som är friska, hoppas vi får fortsätta vara friska.


Såg Sarah Sjöström igår, simmerskan. Vilken idrottskvinna. I klass med Borg, Stenmark, Zlatan, de största idrottsutövarna vi har haft. Sjöström hör hemma där. Kvinnorna tar över allting. Politiken, sporten, VD, rubbet och de har att göra med att jämlikheten börjar allt mer att fungera och att de satsar mycket hårdare än pojkarna. Det jag funderade mest på är var tar männen vägen? 

Vi skämtade om det på fiket? De hamnar framför spisen och bakom dammsugaren och barnalstrandet kan ske på vårdcentralen. Man väljer en unge med danskt utseende, en Preben, eller en med Latino och så gör man lite IVF eller kontaktar en surrogatmamma och så rullar det på.

Skämt åsido, men kvinnorna travar på, tar över, frågan är bara var de moderna männen hamnar? I jämförelse med kvinnorna är de moderna männen oerhört bleka figurer,,,,,,ja, det var vinterns, och julens fråga, lev väl, halka inte omkull,,,
 

Kommentarer

Populära inlägg