Drömmen...


 Jag bodde femtio meter från puben. Vid åtta på kvällen gick jag ut, hörde ljudet från pubens öppna dörr. Det var fullt i baren, alla trängdes på en liten yta, kramochhej överallt. Kroppar som möttes, touchade varandra. Jag klämde mig in i baren. En kvinna i fyrtiofemårsåldern stod bredvid mig, grön klänning som formade sig längs hennes kropp, Klart uttalat äschle, väldigt vackert, ville bara lägga min hand där men fick en öl och kände hur gott hon doftade.

- Läget, vilken kväll, sa jag.

- Ja, inte sant, sa hon och det blågröna ögonen tittade på mig. Rakt in, liksom.

Musiken ökade i styrka, vi var som en gemensam kropp och hon med den gröna klänningen kom närmare mig utan att jag egentligen gjorde något. Det var som om vi gled ihop på en lutande väg, ner i diket tillsammans. Bakom mig passerade människor och kvinnan med den gröna klänningen hade kroppskontakt med mig. Det var som en presso, kaffemaskinen. Man pressar och allting hamnar där nere. Allt från huvudet åker ner i mellangärdet och lite lägre. Jag ville bara kyssa henne och hennes ögon sa varken ja eller nej. 

Det var bara en möjlighet som krävde ett visst mod. Hon särade på sina läppar och särade några centimeter  på sina ben,,,,, då vaknade jag. 

Klockan var precis 0415, och jag gick och pissade, tänkte försöka fortsätta drömma om kvinnan med den gröna klänningen. Kollade lite löst på mobilen: Grekland inför ytterligare restriktioner.

Mask överallt och för att gå på affären en speciell mask, den dyrare varianten. Resenärer till Grekland måste vara fullvaccinerade, hålla avstånd och testa sig dag 2 och dag 4 efter de anlänt till Grekland.

Utanför var det tyst, minus en massa grader och kvinnan med den gröna klänningen på den fullpackade puben med den sköna musiken och den goda ölen, var en hägring.

Jag la mig igen, drog täcket över mig, hon i grönt kom åter till mig, hon satt fortfarande med lätt särade ben och ögonen sa ja. 

Då jag vaknade fick jag ett mail. Bilskatten i Grekland är inte betald, kastade mig på telefonen, en fax svarade med ett långt pip. Utanför fönstret var det ännu kallare och gråare och jag insåg att jag måste gå på apoteket och köpa nya ansiktsmasker som är godkända i Grekland.

Kommentarer

Populära inlägg