I väntan på...


 Jag vet inte jag. Läser om bilar, snöstorm och batterier som tar slut. Det är våran tid, vi står som på en station och tågen har varken lämnat eller kommit. Med lite otur ramlar man ner på spåret och kommer aldrig mer upp.

Jag har aldrig varit med om en tid som så mycket har varit en lucka i tiden. Vi vet inte ett skit om någonting men vi framställer oss som om vi visste. Vi vet inget om elen, Kristensson, vet inget om Magdalena, vi vet inget om Centern, SD och KD vet vi tillräckligt om. Vi vet inget om kärnkraften mer att man kanske skulle låta den rulla på ett tag till?

Inte ser julhandeln ut att minska, i alla fall inte då jag gick till bolaget och det är lite mer än två veckor till jul. Inga svackor. Inga svackor alls.

Jag tog trean idag. Makaber grej. Killen som sitter bredvid mig vilar efter sprutan, sedan ser jag i ögonvrån hur han kroknar, ramlar rakt ner i golvet. Som en knockout, blöder från munnen, verkar borta men efter någon minut repar han sig. Kände mig lite vek då, tog tuben till Söder, slog mig att det var fem år sedan jag var nere på Hötorget och frågan är ju också varför man ska åka dit? Det var precis lika skittrist som det varit de senaste tjugofem åren. Fult som fan. Sergels torg och Sergelgången är ju en bedrövlighet. Noll feeling.

Så fck jag det sagt också. En kvinna på en greksajt frågar om hur det är att resa till Sverige från Athen om man är svensk medborgare. Det finns bara ett svar. Kliv på flyget, inget sker, allt är klart. Men, lika förbannat, en hög förvirrade kärringar ska skriva om sina erfarenheter, om att resa till Sverige över Tyskland eller till Sverige över Danmark. Till slut blev jag lite less och skrev att hur svårt ska det vara? Frågar man om resan från Athen till Sverige, så frågar man INTE om resan till Sverige över Tyskland eller resan till Danmark.  Typ, ja så fick jag tjugofem nya ovänner. 

Ja, livet är en märklig resa. Läser Niklas Rådström, han skriver bra, men jag tror litteraturen kommer att få problem, folk verkar inte (jag)  orka med för krångliga texter längre. De orkar inte läsa en blogg heller, men det är en annan sak.

Det sägs att de religiösa är fina människor? Är det så? Jag tycker att jag träffat en massa religiösa människor och det som utmärker alltför många, är deras reaktionära tankar. Är det meningen att det ska vara så? De flesta religiösa snackar med dubbla budskap. Ni behöver inte hålla med mig, men kolla KD, eller kolla ärkebiskopen som inte ville ha covidpass i kyrkan. Där har vi riktigt medvetna reaktionärer.

Jaja, så var det med det. Nu fick man väl tjugofem stycken till som ska jaga en med hötjuga. En annan sak jag funderar skarpt på, men varför köper vi en julgran? Förlåt Anders, min kompis, granförsäljaren. Varför köper vi en julgran? Det är ju faktiskt helt efterblivet. Då jag var liten gick vi ut och högg en gran själva. Nu är det en industri och sedan ska den kastas och hälften kastas på fel ställe. Man kan väl tända lite ljus? Nej, ut med granen 2021.

Ja, så fick jag det sagt. God jul, eller är det för tidigt?


Kommentarer

Populära inlägg