onsdag 20 september 2017

Bankomatkatter

Det är varmt i Grekland, ovanligt varmt, plågsamt varmt men på en viss sajt där man snackar Grekland hela dagarna så stönas det en del över värmen men mest är det fantastiskt att få ligga på stranden och gona sig, kolla på katterna och fundera över vilken sida man ska använda på bankomaten eller OM det finns någon bankomat. 

Ingen som funderar på vad grekerna tycker om att slita i den ovanliga värmen( jobbigt som fan), eller varför det är så varmt ( miljön) eller varför det är så många katter och hur dom har det. 

Värst är ändå dessa två ämnen: Sängarnas hårdhet och bankomaterna. Om man kan sova i en grekisk säng och/ eller om man ska ta ut pengar i Sverige, hur många korvören de olika alternativen ger.

När man läser om dessa svenskar så är det som att träffa på prinsessan på ärten. De hårda sängarna dödar svensken, konstigt att inte hela greklands befolkning dött redan och sedan bankomaterna. Finns dom, hur gör man, blir man rånad? 

Mycket panik här. Men, man kan ju alltid kolla in katterna, se så söta dom är, att hälften ryker i olika sjukdomar spelar ju ingen roll och att mata dom är bara bra, så kattmorsorna kan lära sina ungar att gå till sopkorgen istället för att jaga..

Ja, det är mycket med det där. 

Vad jag elak nu? Det sägs att den grekiska ekonomin går bättre? Vem säger det? Jo, statschefen…hahaha, vad har grekerna gjort sedan dag ett? Ljugit om ekonomin! Underbart är livet. Allt visar sig med tiden. Pensionärerna skulle få 200 kr mer i månaden. Herregud, vad gör man med 200 kr? Jag tänker på de som har stålar, där handlar det inte om hundralappar utan om tusenlappar. Varför får inte pensionärerna, de som har under 10 000 kr i månaden i pension, några tusenlappar?


Så kan det vara. Det är varmt, jag ligger inne , vi har siesta mellan 14-18, en katt biter på mig för fulla muggar och jag ska snart gå till bankomaten. Jo, just det, sängen är stenhård.