En runda full med tankar










Jag tog en morgonrunda. Det första jag tänkte är att ger verkligen digitalkameran bättre bilder än mobilen, Iphone 6?  Jag är väldigt tveksam.
Det var en fin morgon, hade lite Brassaiiskt seende, beskriva miljön. Ganska torftig fotografi, men kanske kan man komma åt något. Gick förbi Bills port på Mosebacke, såg den underbara väggmålningen, tänkte på Simon Reeves, BBCkillen jag skrivit om förr. Han hade en stökig, slapp uppväxt och sedan gjorde han succé som programledare. Man behöver inte skaffa sig en dyr utbildning, livet kan lära en livet, OM man har en egen idé, är beredd att jobba för den.

I alla fall, denne Reeves, körde en serie där unga, intelligenta människor hjälpte folk med problem, svåra problem, Tex en kille som älskade att fotografera men var väldigt handikappad, men den som jag aldrig glömmer är den 29 årige designern som fått Parkinson och skakade på händerna så hon kunde inte rita ett streck rakt, än mindre skriva sitt namn. De tussade ihop henne med en supersmart brud som konstruerade ett armband som gav ifrån sig strålar, vilket i sin tur stoppade hjärnans signaler ner till handen och se på fan. Den unga designern kunde plötsligt skriva och rita rakt. Det var ett helt ofattbart ögonblick då de testade armbandet på designtjejen och det fungerade. Jag säger bara: Inte ett öga torrt, allra minst mitt.

Populära inlägg