söndag 4 december 2016

I Voltarenland


I Voltarenland. Ryggskott. Länge sedan, men det här var envist. Varje morgon börjar med att sopa upp kläderna från golvet så man ska slippa böja sig, så pågår det hela dagen. Det går framåt och bakåt. Tiden går, man tänker allt mindre på att göra, mer på att vara.

Det är skönt att gå på gården, sopa vindruvor, ta ner en apelsin, snacka lite med katterna, gå till affären där alla går omkring med dunjackor för det är så kallt och rått.

Jag läser tidningarna, det är lite väl mycket gängskjutningar, avrättningar, som pågår just nu. Grekerna strejkar som vanligt, höll jag på att säga. Det sägs ju att fransmännen i en undersökning sa att allt var bra med livet, förutom att man måste vara på arbetet då och då. Grekerna tjänar pengar till staten och sedan strejkar man bort det man tjänat in. Svårt tat förstå sig på det här folket, men snälla och fina är dom.

Något av det bästa är priset, det statliga priset, på bröd. I Stockholm är ju brödpriserna rena vansinnet, typ 55 spänn för ett bra bröd. Här skulle det kosta 20 kr,,med det statliga priset, tror det är 2 euro kilot bröd. Det tycker jag om .
I Zimbabwe hade man statligt pris på öl. Det borde vi ha också så man slapp det här larvet med 75 spänn för en liten ölflaska på de skäggiga ställen.

Nog om det, kollar fotboll. Manchester U håller inte riktigt måttet. Igår såg jag Chelsea och det är ett bra lag. De utländska tränarna har gjort under med engelsk fotboll. Undrar hur det går med Brexit?