Some sort of tanke...





 Någon sorts tanke. En tanke jag har är att snart sluta skriva blogg. Av det enkla skälet att min publik här bara minskar hela tiden. Jag älskar att skriva och det är anledningen till att jag fortsätter, men man måste också fråga sig var man skriver och hur det fungerar. Jag vet att kombinationen Insta och Facebook fungerar. Det är egentligen det enda som fungerar och kopplar jag på min blogg så blir det ännu bättre effekt, men jag kan ju se hur läsandet här gått från 30 000 personer i månaden till hälften numera. 

Ingen bra utveckling. Inte alls. Nästa grej jag konstaterar är att folk helt enkelt inte läser längre. De läser det korta och knappt något annat. 

Ja, jag funderar.

Bilderna är alla tagna med min mobil. Bilden på kameran är egentligen mina arbetsverktyg, men det är verktyg som jag sällan använder. Jag skriver några noteringar i min mobil och sedan går jag hem och skriver ut det. 

Annars står det helt still. Min utställning ligger under sängen, nästan 200 bilder klara. Min bok verkar dröja och min film likaså. Så, jag ids inte tänka på dom grejerna längre. Numera är jag ytterst inspirerad av Patti Smith, hennes Insta är en guldgruva av inspiration. Hon är envis, politisk och rolig och gör bra saker. Det är vad som gäller.

Dagarna går annars åt till att leta fik där man kan få ro. Jag behöver ett morgonfik där man kan sitta och ha det skönt, skriva och tänka en timme. Ingen att babbla med. Gick till ett fik på Nytorget som jag trodde skulle funka. Det var en gång i tiden en pizzabutik med ett italienskt namn. Alla som var med då, vet vad jag menar. Okej, blev direkt tilltalad på engelska klockan nio på morgonen. Sedan försökte jag vara trevlig och skoja med ägaren. Gick inte hem.

Okej, Goodbye, jävla skitfik.

Folk säger jag ska åka till Järva eller förorten,,,,men för helvete, jag bor på Söder och har bott i de här trakterna 55 år. Varför ska jag åka till Järva eller Orten. Tror ni fika är någon jävla söndagsutflykt? Man fikar ju där man bor, eller hur?

Sedan gick jag ner till Cykelfiket, fick en java. Men fiket är inte riktigt igång. Inget i den här jävla stan verkar vara riktigt igång. Kan Ni starta någon gång kanske?

För att leva kräver jag ett morgonfik och sedan ett eftermiddagsfik. Det är allt. Det går att fixa var som helst i världen men inte på skitrika, skitfina Södermalm/ Stockholm. Mitt stamfik i Skrapan är också borta, gick förbi töntrestaurangen som öppnat där och konstaterade till min lycka att skithålet knappt har några gäster. Hoppas det fortsätter så.

Letandet fortsätter.


Kommentarer

Populära inlägg