Innan vintern blir vår.

Yannis säger att han ska åka ner på stan. Han har ett möte. Jag plockar ihop kartonger jag fått från Ikea och  jag har just ägnat morgonen åt att plocka ihop lite möbler. Är på dåligt humör. Trodde det skulle bli samma galet vacker dag som igår, men ack nej. En gråskitdag med sydvind.

Det är vår i luften, igår var det på håret att jag badade. Gick längs stranden i Mikri Viglia och plåtade. Det vill säga jag gick. Några bilder blev det inte, men jag satt i solen och drömde,

Från skrivbordet ser jag hur solen rör sig. Det är vackert och rogivande. Annars tänker jag mörka tankar. En vinter på Naxos är ofta tufft, fukten, kylan och det nerstängda, men varannan dag är det fantastiskt. Man tror inte det är sant, men det värsta den här vintern har varit coviden, Greklands korrumperade regeringen och tröttheten som kommer av att bara 63 procent av öns befolkning är vaccinerade. Igår gick helikoptern tre gånger till Aten med folk som intubierats. 

Hur svårt ska det va? Varifrån kommer denna imbecilla envishet att inte vaccinera sig och för mig blir det att jag drar mig för det sociala. Om det finns covid överallt, du ska ha mask överallt och sjukvården är skitdålig så blir man isolerad. Jag blir  det, andra blir det, nästan alla jag känner blir det.

Och ändå var lösningen så enkel: Vaccinera dig,,,,men ack nej...

Jag slänger mitt skräp, åker ner för att köpa ståltråd och på vägen ner kommer jag på att det hängen en ståltråd i taket. Jag kör ändå ner och tar en dricka, sätter mig på en bänk i tio minuter och kör tillbaka. 

Killen på cykeln passerar mig bakifrån. Jag hinner inte reagera, men tänker att han lär komma tillbaka. Det gör han och jag gör några tryck på mobilen. Kollar bilden och sedan nyheterna. Putin, Ryssland, Nato, vad är det för tröttsamt spektakel som pågår? OS, vilket veritabelt fiasko. Jag snackar inte om atleterna, utan hela upplägget. Har någonsin ett vinterOS någonsin varit så ointressant? Det är nästan löjligt trist och sedan kommer fotbolls VM...hur ska vi stå ut med att det går i ytterligare en tokstat. 

Det känns som om man håller på att ta kål på idrotten.

Jag har ju ett kattprojekt. I Mikri Viglia såg jag en matstation för katter. Väldigt fint med katthus och grejer. Då jag stannar kommer katterna fram, lugna och fina och är lite lagom nyfikna. De ser fina ut allihopa och jag frågar om jag får ta en bild. De hummar lite och jag knäpper ett kort. 
Sedan åker jag hem, slår på elen, värmen. Man håller hela tiden koll på elen för den har blivit en 40 procent dyrare på ett ryck. Inga större problem för mig om elräkningen går upp en tusenlapp extra men alla pensionärer som har kanske 4000 kr i pension och får en elräkning på 1500 kr. De får det inte lätt och så fryser dom också, och dör i förtid.







 

Kommentarer

Populära inlägg