Vilken va storyn?

Vilken va storyn? Snacka med Johan Bergmark i morse, fine Johan, snacka också med Mats Bäcker, fine Mats, men då jag snacka med Johan kom jag på det ultimata. Han tar ju porträtt och jag berättar. Det är samma med Mats, han tar också porträtt och jag berättar. Det är den ultimata kombon.

Jag läser, den ena författaren efter den andra. James Salter som jag träffade på ön för ett antal år sedan, Lisa Taddeo, Carsten Jensen, de står på hög böckerna för att läsas. Jag läser dom på telefonen. Går hur bra som helst. Mina kommande böcker ska också vara E-böcker med bilder.

Det som slår mig så tydligt är vikten av berättandet. Tänk en story, någon åker dit eller hit, berättar om något, sammansatt text och bild. Det är fenomenalt.

Lisa Taddeus Tre kvinnor är mycket intressant. Hon tangerar det jag känt i trettio, kanske fyrtio år. Kvinnor motarbetar sina sexuella känslor. Män är jägare, som en kvinna sa igår. När de har fått vad de vill ha lägger de av. Detsamma gäller kvinnor. Konsten är att upprätthålla det vi hade i tonåren och förfina, inte tackla av. Läs Lisa Taddeo, skitbra.

En annan sak som jag är avundsjuk på är författarnas status i jämförelse med fotograferna. Går inte att jämföra. Inframe.fr är en av de bästa sajterna på Insta, grymt bra bilder. Härlig blandning av nytt och gammalt.

Bergmark snackade om Albanien. Har en unik Koudelkagrej hemma, bilder från filminspelningen av Angelopoulos film, som bitvis är i Albanien. Koudelka skulle göra stills, han gick ut på morgonen och kom tillbaka på kvällen. Ingen visste vad han gjorde, blev dock bra bilder, en tung story.

Så, vilken va storyn?

Populära inlägg