Utopia, eller läs en bok. Det kan förändra ditt liv.



Jag läser Lina Wolff: Många människor dör som du, hennes debut??, en novellsamling som är så grymt bra. När jag läser henne så tänker jag på Houellebecq, den franska författaren som är en av mina favoriter. Sedan ser jag att en annan kulturskrivare tycker att hon är tvärtom honom. Skit samma. Båda har de här galet hänsynslösa. Galet bra.

Tjejen som skrev Stål, har kommit med en ny bok. Silvia Avallone heter författaren, en klart spännande kvinna som skriver om klass och ursprung från ett Italien som håller på att  klappa ihop fullständigt.

För mig som kommer från arbetarklass så är sådana här böcker otroligt intressanta. Det handlar lite om min ungdom och det handlar, precis som med mig och för mig, att böcker kan vara det som avgör vart livet tar vägen. Litteraturen styrde mig åt ett helt annat håll än resten av min släkt.

Ja, politiken. SD är lika stora som sossarna. Är det så konstigt. Sossarna är ett parti som de sista 20 åren totalt mesat ihop och blivit ett riktigt skitparti. De kommer ju aldrig med någonting så  varför ska man bry sig om det. Jag tycker fortfarande att de skulle ha tagit chansen att gå i opposition, för nu blir det ju samma soppa igen. De ska vara med om att köra igenom massa borgerliga förslag. Ge oss lite opposition, lite nya tag, försök förklara Karolinska, Apotekstjänst osv, vad som var och är vitsen med att ägarna skor sig och arbetet blir skit. Det senaste jag hörde från skolfronten från en närstående var att en unge som sov på golvet under lektionen blev tillsagd och det slutade hos rektorn för läraren. Och det av en enda enkel anledning. Skolan är en affär, eleverna är kunder som betalar och i och med det förflyttas hela ansvaret från skolan, vars viktigaste uppgift är att mesa med eleverna och se till så de får behålla solpengen. Det är sånt jag skulle vilja höra Sossarna göra upp med, men ack nej.

Skit samma, läs en bok. Att tro att sossarna ska skaffa sig lite stake är lika korkat som tro att SD kan styra landet. Båda är korkade utopier.

Populära inlägg