På tal om prickar

Den här tuffingen är mitt stora problem just nu. En hanne som envisas med att käka upp mina små kattdamers mat, men snart ska jag fånga in honom och han ska bli snöpt så då lugnar han nog ner sig några hekto.

Fast, han är ganska cool, rövare om man säger så.

Skrev om Araki i senaste inlägget o samtidigt poppar det upp att gamla modeller till honom inte tyckte han var så trevlig. Inte sexuella trakasserier, men mer att han betalade dåligt eller inte alls, var jobbig med det elementära helt enkelt. 

Teknik. Jag får så ofta frågan av jag har för teknik och det är enkelt att svara på det.

Jag plåtar i jpg, kör svartvitt direkt, ett halv steg underexponerat. Sedan kör jag in det i Silver efex pro 2 och kör lite high structure, men tar bort nästan all structure som läggs på och sedan väljer jag en film som öppnar upp i det svarta, oftast en agfa på 100 eller 400 asa,,,thats it. Sällan att jag delförstorar eller efterbelyser.

Jag har inget photoshop eller liknande längre. Plåtar jag med mobilen så körjag mobilens eminenta bildprogram, väljer svartvitt mode och drar lite i kontrasten Thats all.

Det är ju en trend, framförallt på Insta, att bilderna ska vara så vackra som möjligt, typ David Hamiltons patetiska tjejbilder där varenda brud ser ut som en nykysst fjortonåring i vaselinmotljus,,,nog om det, sedan kör jag aldrig på autoiso osv, utan jag har 400 iso på sommaren och 1600 på vintern. Thats all...




Populära inlägg