Skolan och livet

Skolan? Läste DNs undersökning. Man blir ju fan ledsen. Det visar sig att kommunala och friskolor får ungefär samma resultat, men att friskolor verkar vara generösare med att ge högre betyg, men å andra sidan så presterar de som kommer från kommunal skola med lägre betyg bättre det första året på högskolan.

Det är en sak, en annan sak är att det arbetar mer utbildade lärare per elev i den kommunala skolan än i friskolor.

Då undrar jag VARFÖR detta spektakel med dessa friskolor, dessa stora koncerner som tar ut så mycket pengar, som flyttar stålar till skatteparadis osv då det i princip blev samma resultat som i de kommunala skolorna? Hade inte alla dessa millioner kunnat användas bättre i den kommunala skolan, i samhället, och vi hade också kanske sluppit denna skiktning av elever, dvs alla sorters elever hade fått plugga tillsammans?

Fråga mig inte, men jag blir så jävla trött? Den enda grejen som jag kan uppskatta med all denna privatisering är att man kan hämta posten när man vill,men å andra sidan, tror Ni inte posten hade kommit på några egna nya lösningar istället för att lägga ner alla kontor om man fortsatt på den gamla stilen?

Jaja, jag tycker DNs artiklar som plockat upp en hel del ämnen har varit mycket klargörande. Heders.

Populära inlägg