BW är alla färgers gråsskala






Jag testar vad det svartvita fömår. Det är ganska fantastiskt. Jag har helt slutat med PS och kör bara Silver fex och det funkar så bra. Nu börjar den fotografiska utrustningen bli som på Leicatiden. En kamera, en glugg och femtio rullar film som räckte i två månader utomlands, 25 rullar i månaden, en om dagen.

Det var regeln. Jag köpte film på Götgatan, nere vid det som idag är Macdonalds, mitt emot Ringen. Sedan blev det ju Kameradoktorn och bara Kameradoktorn innan man gick över till det digitala.

Trent Parke, himla spännande fotograf. Han laddar bilder med mer än bara bilden, handlar om livet, hans liv i Australien. Det blir alltmer ointressant med resande fotografer, för idag får vi på nätet se vad de som bör i andra världar gör. Då slipper vi åka dit och rota runt.

Perfa.I vinter ska jag lyssna på bilderna o se vad de säger till mig. Bilder ska tas och sedan ska de vila ett tag, få lite lugn o ro innan man börja gräva i dom. Och dom ska vara tysta, alla bilder som för för mycket väsen går bort. Tänk på det. Stillbild, eller tyst bild som är min egen översättning.

Populära inlägg