Grekland på skakiga ben

Grekland ska stå på egna ben, heter det.  Ja, ursäkta om jag småler. Visst, de kommer att stå på egna ben men det mesta kommer att vara som vanligt. Det drivs in skatter men myglet med svartköp och sälj är enormt. På min lokala krog är minst 80 procent av inkomsterna svarta, när jag köpte scootern var betalningen svart, till och med fixandet med papperen från myndigheterna var svarta affärer. Varannan gång jag tankar, rakt ner i fickan, osv osv,,,

Det bistra sanningen är ju att det är i princip omöjligt för en småföretagare att överleva på vita pengar. De tjänar för dåligt, en kopp kaffe kostar samma som i Sverige men personalen som jobbar 10 timmar om dagen tjänar max 200 kr om dagen,,,dvs kanske 6000 kr i månaden,,,vem kan skatta på det? Grekland är knappt billigare än Sverige, såg att man skulle sänka pensionerna ytterligare en gång. Min grannes pension är 4100 kr i månaden. När jag berättade att min pension, min kommande pension, var 9000 kr före skatt, dvs strax under 7000 kr rent så tyckte alla att den var enormt bra. Vilken lycka att få så mycket pengar varje månad.

Så ser det ut för dom som har det svårt, sedan finns det de andra, de som har de hur bra som helst och dom är ganska många. Arbetslösheten är runt 20 procent och ungdomarna försöker lämna landet för att finna nya framtider.

Hårt läge, alltså.

Igår kom det en bra artikel i DN och hur klassamhället har förstärkts. I princip så jämnades det ut fram till 1980 men sedan har det fullständigt spårat ut. De rika har fått och de andra får betala. En ganska vidrig utveckling som  ingen snackar om. Skattefusket i Sverige kostar mer än invandringen och det är bra att det belyses. Samtidigt kom den här granskningen som visar att nästan 60 procent av våldtäkterna som skett de senaste åren varit av män från utomeuropeiska länder och överfallsvåldtäkterna till största delen av män från länder utanför Europa. Det betyder ju inte att män från utomeuropeiska länder är våldtäktsmän, absolut inte, men man kan inte heller blunda för att de måste på något vis utbildas i den svenska traditionen av strävan efter jämlikhet mellan könen.

Hårt läge igen, alltså.

Valet närmar sig och på något vis känner jag en slags skadeglädje över att det går så förbannat dåligt för sossarna. År ut och år in har de gjort allt för att göra bort sig. Dags att betala priset nu? Jävla skitparti, så grymt besviken jag är på dom. Sedan kan man ju undra varför det aldrig kommer upp något nytt radikalt parti. Det är två stora block som står och skaver mot varandra. Det enda partiet, förutom FI, som är radikala, som tar ställning för något, är ju SD, att sedan deras lösningar är totalt vansinne är ju en annan sak, men det visar på vikten och längtan efter ett parti som söker något nytt. Jag är helt övertygad om att ett nytt parti som gjort upp med Rot och Rut, tagit bort ränteavdragen, gett skolan till Staten, jobbat för utjämning av klasskillnaderna och tagit ett vettigt grepp på byggandet, hade gått som en raket. Nej, samma jävla trista babbel. På något vis är det som med affischerna de sätter upp, totalt menlöst och detta i ett and som går som en raket ekonomiskt. Varför gör vi inte de viktiga förändringarna för Framtiden NU, då vi har resurserna?

Hårt läge, rösta med hjärta och hjärna. Det ska väl ändå inte vara så svårt?

Populära inlägg