Om att förstå....


 Var på Liljevalchs o kollade Assur. Varför så stora bilder? Det tar ju bort all intimitet? 

Förstå? Jag fick mig en tankeställare om min egen fotografi. Hur jag ser på den.

Jag har egentligen bara fotograferat det jag tycker om. Det andra, det onda, gillar jag inte.

Att förstå, förståelsen, är nog min drivkraft. Att komma samman med folk och lite ödmjukt dela med sig av deras liv och samtidigt dela med sig av en slags förståelse. 

Ganska enkla saker. Närhet och förståelse.

Det är nog mitt mantra. Det och en slags försvarande av min bakgrund, människor som mig, som sysslar med konst men som kommer från mindre bemedlade miljöer.

Israel, går inte att förstå sig på. Varför håller det landet på  och gör sig till det minst omtyckta landet i hela världen. Det är ju begåvat folk, utbildat folk och ändå håller man på som man gör. Ofattbart.

Man kan ju säga något liknande om Sverige. Vi har fått in ett gäng i regeringen som är tölpar, människor som har så vidrig människosyn att det går inte att fatta. Det är en sak, vi vet vilka dom är, men att de andra, de som sitter vid makten med dom bara följer med är fan OFATTBART. Quislingar, skulle jag säga.

De sviker ju mänskligheten, de sviker det bästa med Sverige, de är med och gör det här landet till en föraktad del av Europa. Vad fan håller dom på med? Och vad fan håller de som röstat på SD osv på med?

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg