Mardröm..


 Ibland händer det att jag drömmer en hemsk mardröm. Inte ofta men det finns en som är värre än alla andra. Det är att jag backar en lastbil med släp på min gård och backar över min egen lilla unge. Jag märker inget utan kör iväg och efter ett tag ringer min mobil, jag svarar och får veta att min ena unge är ihjälkörd, överbackad.

Igår såg jag något värre, en real på Insta? En smärta så oerhörd att den går inte att ta in. En doktor tvingas operera sin egen lilla dotter i Gaza UTAN bedövningsmedel. Hon dör i smärtchock och elände och där står den arme fadern, doktorn och bara skakar av sorg och förtvivlan. Jag har aldrig sett en sådan smärta, bara tanken på att operera sin egen lilla dotter utan bedövning och se henne dö under sina egna händer.

Omänskligt, omänskligt och vi vet ju varför det sker. Hur länge ska israelerna få bedriva detta mördande som är på en nivå som helt saknar logik, men som tyvärr sedan länge, i princip sedan hela Israels moderna historia, varit ett typtecken, ett ofattbart särdrag i den israeliska politiken. Detta eviga förtryckande, detta eviga mördande som Israel  ständigt har utsatt palestinierna för. 

Kommentarer

Populära inlägg