Om halvformatets inverkan

 

Iphone 4, 3 sept 2011. Det är fantastiskt vad info man kan plocka ur en bild om man granskar den. På något vis kommer jag att tänka på eminente Walter Hirsch, som var en mycket duktig fotograf och hade en förkärlek till att plåta snygga unga brudar. Walter plåtade ju med en Canon Dial, hans klassiska midsommarreportage påminner om den här bilden. En slags lätthet.

Igår ägnade jag hela dagen åt att plocka ihop en gammal hemsida och göra en ny bloggarkivsida:

https://mickeberg.wixsite.com/mickebergphoto

https://mickebergbilder.blogspot.com

Den stora problemet är alla mina bilder. Man orkar inte gå igenom allt och man kommer också på att man kan göra på hundra olika sätt. Så, jag tror jag lämnar mina bilder åt framtiden.

Jag letar på Insta och överallt. Försöker se vad David Alan Harvey gör? Han fortsätter att plåta på sin strand i North Carolina, Peter och David Turnley i Paris och NY, Pattis Smith är gullig på sin Insta, men vad fan, jag letar ngt nytt  och det är svårt att hitta något. Saknar konsekvensen.

Kanske är det problemet? Vi lever i en politisk tanke, men blir ständigt besvikna. Valet i Grekland, på öarna röstade dom också för halvfascisten som vann överlägset. Besvikelse och så där går det på. Besvikelserna sveper som vågor över en hela tiden och samma är det med fotografi. Man lämnar allt mer politiken i bilden och det ersätts med något som man inte kan sätta fingret på, men som känns så otroligt luddigt så man tröttnar direkt.

Jag vill komma in i något då jag läser en bok eller ser på film. Kolla Happy Valley, serien, den har kommit med en ny omgång. Herre Gud, så bra, så känsligt, så berättande och så kaxigt,,,så borde fotografi vara. Enligt mig, givetvis.

Jag är på väg till ön. Fasar lite, alla turister, men nu har det börjat drivas en stark opposition mot den här sk idiotutvecklingen som handlar om att folk reser för att ligga på en strand och dricka grogg. Nu börjar man snacka på allvar  om att Grekland måste utveckla sin kulturella bit, man måste få en turism som letar det kulturella, det som handlar om vad Grekland är, och framför allt i bergen, där vi bor. Grekland måste få en mer avancerad turism. Det går inte att leva på fyllon som ligger på solbäddar och jobbar äschlet av sig för att få hudcancer.

Jag tänker på hur turismen var förr. Man var intresserad av en kultur, inte av att supa och bada. 

Givetvis måste det ändras och de första stegen har börjat tas ditåt. De kan kolla på Mallorca, som bytte strategi och skaffade sig en annan, mer kulturell turism och det mest för att lokalbefolkningen orkar inte med att ständigt knuffas undan för att något som känns som ett fyllepack på en fotbollsmatch ska få ta plats och dominera deras vardag.

I övrigt har jag inga kommentarer. 


Kommentarer

Populära inlägg