Måndag, midsommaren är över,,,


 Midsommar är över. Måndag. Värmen fortsätter. Ganska skön värme. Vänner på väg hem. Jag på väg bort.

Begravning, födsel. Gammalt och nytt. 

Jag cyklar. 

Ryssland passerade. Ryssland kommer tillbaka. Wagners framfart och Wagners försvinnande är helt omöjlig att förstå. Det verkade ju ha raka vägen till Moskva och sedan stannar de. Inte någonstans verkade någon vara intresserad av att stoppa dom. Och var tar dom vägen? Och vilken var dealen som gjordes? 

Kriget forsätter. Satt med en idiot och fikade och han påstod att det var bättre i Israel än förr. Trött blir man, det har ju aldrig varit sämre. Israelerna fortsätter med sin rasism och tar allt mer av Västbanken. Sedan säger idioten att Berlin är Berlin och något annat än Tyskland. Lite svårsmält det också då Berlin varit sponsrat av tyska staten i evigheter eftersom stan inte går ihop ekonomiskt.

Man ser vad man ser som vi brukar säga.

I Grekland vann halvfascisterna valet överlägset. Nu har de väl egen majoritet och kan göra som de vill. Högern går framåt i takt med att folk blir allt mer obildade. Ibland har man ju fan lust att förbjuda folk som bor på landsbygden att rösta, men det vore ju en hemsk utveckling men då mina polare i Norrland röstar på SD för bensinen ger man ju nästan upp.

Såg filmen om Woodstock igår, igen, på Svtplay. Det går inte att komma ifrån, det var en fantastisk tid och det var fantastisk musik. Min polare var med sin dotter och såg Springsteen, fantastiskt tyckte båda.Personligen, tycker jag sällan jag hittar någon musik som är riktigt bra.Ta bara Beyonce, om folk visste vem Tina Turner är, så skulle dom förstå var originalet finns. Tina utklassar ju den här moderna varianten av henne.  

Och så rullar det på. Samma gäller fotografi. Var och såg Thuresson på Liljevalchs. Han har ju tagit en del bilder som verkligen är bra, men hängningen. Det var direkt uruselt. Jag gav upp och gick ut. Hur fan kan man hänga en utställning så på ett sådant viktigt ställe. Typ gå in i en potatiskällare och trängas. Liljevalchs, är inte speciellt bra på fotografi. Deras hängningar är bombastiska och saknar flyt. 

Nå, inte mitt problem. Överhuvudtaget ska jag inte uttala mig om utställningar eftersom jag troligtvis aldrig mer ställer ut. I mina ögon är det enda som fungerar böcker, men jag kan ju ändå nämna några genom åren som påverkat. 

Imogen Cunningham på Kulturhuset. Den klart bästa utställningen jag sett på 25 år. Runt 90 bilder. Det räcker och blir över. Fotografiskas utställningar är en slags hopplöshet, massuppvisning. Två stycken har klarat sig, Strömholms med rummen och den kvinnliga franske moderfotografen, även om hon också hade för mycket bilder.

Det är väl ungefär det som jag orkat se igenom. Var jag orättvis nu?

Jag kan längta till gamla Modernas utställningar i korridoren, stort som smått, gula kopior, ( Frank), Danny Lyons blandade kompott. Idag är utställningar för mycket konst, för mycket gläns, för dyrt, för fjantigt, för lite liv, för lite kärlek, för mycket pengar. Gå och se Woodstockfilmen och känn in läget. Dessutom kan man se Jim Marshall på scenen, den bästa rockfotografen någonsin. 

Som sagt, måndag, lev väl,,vänner.


Kommentarer

Populära inlägg