Om katter

Läste om en kvinna som var arg för grannens katt kom över för ofta på hennes tomt. Hon skulle komma hit. Min katt, Skopelitis,  kastrerad kvinna, vaktar vår gård mot de andra katterna. De är två ruggiga, kåta hanar, dubbelt så stor som henne, som är värst. Den ena av de två, en gråvit har också blivit av med ballarna, och så är det hans kompis, den svarta, med ballar, som tar sig in på gården. Och  Skopelitis, the fighter, slåss typ fem gånger om dagen. Skopan, som vi kallar henne, är en speciell karaktär, man kan säga att hon är en ilsken punkrockare utan förbarmande. 

 Den andra katten, Gudrun, kallad The Bitch, efter Gudrun Schyman, var en hemsk katt första året, fräste åt allt och sedan blev hon som en semla, mjuk och gräddig. Aldrig bråk, men heller aldrig något försvar av deras territorium. Nej, då de burdusa hannarna kom, då klättrade Gudrun upp i trädet medan Skopan slogs och slåss så det ryker om det.

Nu är Gudrun borta, en liten gullig katt med en tandställning som gjorde att hon drunkna då det regna mycket, men heder åt hennes goda, kärleksfulla sinne.

Skopan däremot, hon är inte att leka med. Vi som känner henne har inga problem, men de andra som tror hon är en gullig fan lär sig snabbt. Igår då jag hängde tvätten kom hon upp på taket och kråmade sig, klängde runt bena. Jag tog upp henne och pussade henne i nacken och sa att hon var underbar. Sånt brukar ju räcka med kvinns, men inte med Skopan.. Hon var nere och kråma sig mer vid benen och jag knuffade undan henne och givetvis lackade hon till. Vem gör inte det då man får nobben, så då tog hon tag runt benet och skulle ge mig ett uppfostrande bett men jag gav henne en lätt snyting och som en fjortis, som inte får gå på konsert och rusar ut och dänger i dörren och skriker att pärona är helt fuckade, så fräste Skopan och drog som en avlöning. 

Jag hänger upp det sista lakanet och vad fan. Är hon inte tillbaka och kråmar sig. Nåja, hon vår en bit rå fläskkotlett. Och så var den dagen räddad, men som sagt, spårade ur lite här. Det började med kvinnan som var arg på grannens katt.

Min polare på Grannön, har en sk kattkärring till granne. En sådan där som ska rädda världen. Hon har ca 40 katter och min polare är seriöst allergisk mot katter. Han blir galen. Köper en svindyr elektronisk grej som ska få katterna att rymma då de kommer in på hans tomt. Säger ingenting, mer än att de typ pissade på den. Nåsta steg var att förgifta alla jävla katter, men han är ju djurvän och har ägt en åsna som han skämde bort, så det slutade med ett staket och en massa vattenpistoler som avlossas då det dyker upp ett kattnylle på tomten.

Jag har varit där och skjutit med vattenpistolerna. Det funkar bra.

Kommentarer

Populära inlägg