Dagens melody


 Polarn, jättegreken som bor i mitt ena hus drog iväg. Han har varit där hela vintern och jag blev ensam med katterna. Så jävla skönt. Inte för att greken, som heter Yiannis, är någon elak sate. Han är en underbar kille, arbetsledare för afrikanska, albanska, egyptier, indier och en och annan marokan. Bara svartjobbare som bygger värsta kåkarna på grannön. Hela Grekland stinker av dålig smak. Grått, vitt och stålrör. De verkar ha noll koll på sin egen byggnadshistoria och det påminner och Sverige.

Han drog och jag gick ut på gården, blåregnet faller som i tjocka drivor, apelsinträdet blommar och det växer grönt överallt. Jag bor i en sallad, men jag kände FRIHETEN, att gå omkring ensam i våra hus.

Jag läste nyheterna. Magdalena Andersson är en ny hårding. Går spikrakt åt höger, en riktigt högerspöke. Ännu marigare är det med Wahlström som i så många år var en röst för den sk neutraliteten, som i i grund och botten var en halvsläng och kompiskör med Nato hela tiden.

Vi kommer ju att gå med i Nato, svårare än så är det inte och ärligt talat så skiter jag i vilket. Vi har typ

hundra frågor, inrikesfrågor, som är viktigare. Skolan, jobben, integrationen, våldet. 

Jag har alltid funderat över varför det inte finns en polisstation i alla förorter i deras centrum? Är det för dyrt? Lokalpolis, det vore väl grejen. Och skolan, ska vi fortsätta att vara enda landet i världen som hävdar att det är bra med privata skolor. Vad är det de andra länderna har missat?

Det var demo, det var folk. Jag har aldrig gått i ett demonstrationståg, bredvid och plåtat. Nu är det för sent. 

Funderar på museer och Tunnelbanestationer. Varför har inte museer och t-banestationer, kaféer överallt. Eller museerna, en bar lite överallt och varför är priserna på mat och dryck på museer så galet överdrivet dyrt?

Ja, man kan fråga sig mycket.


Kommentarer

Populära inlägg